Λάβρος ο Λουτσιάνο για την σημερινή κατάσταση στον Ολυμπιακό: «Αδυναμία σε όλες τις γραμμές, μεγάλη μάχη φέτος για τον τίτλο»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον “Φως” και τον Θέμη Σινάνογλου ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα με αφορμή την κατάσταση στην Ξάνθη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ολυμπιακό με τον οποίο μεγαλούργησε αρκετά χρόνια.

Σε ερωτημα πως έφτασε ο Ολυμπιακός να έχει τόσα μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα, απάντησε: «Το ποδόσφαιρο πρέπει κάθε χρόνο να το βλέπεις όσο πιο σοβαρά μπορείς. Θέλει σχεδιασμό, θέλει προγραμματισμό, να παίρνονται οι σωστές αποφάσεις έγκαιρα. Αν δεν το κάνεις αυτό, φτάνεις στο σημείο να ξαναφτιάχνεις την ομάδα τον Σεπτέμβρη. Είναι κρίμα γιατί ταλαιπωρούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού και δεν αξίζουν αυτήν την ταλαιπωρία».

Οταν ρωτήθηκε αν υάρχει φαβορί φέτος για τον τίτλο, είπε: «Ακόμα είναι νωρίς. Θα παλέψουν όλοι για το πρωτάθλημα. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Θα γίνει μεγάλη μάχη φέτος».

Στο ερωτημα αν βλέπει μία αδυναμία στα στόπερ του Ολυμπιακού και στον τερματοφύλακα, σχολίασε: «Εγώ βλέπω μία αδυναμία σε όλες τις γραμμές. Το θέμα είναι ότι πρέπει να φύγουν παίκτες, πώς να δουλέψει ένας προπονητής με κοντά στους 40 παίκτες; Δεν θυμάμαι τον Ολυμπιακό ποτέ να έχει τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές».

Τέλος, όταν Θέμης Σινάνογλου ρώτησε τον Λουτσιάνο αν του κάνει εντύπωση που έρχονται νέες μεταγραφές και παίζουν από το… αεροπλάνο επίσημα ματς, ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος παίκτης και νυν προπονητής ανέφερε: «Αυτό σου είπα πριν, ότι χρειάζεται καλός σχεδιασμός έγκαιρα. Εμείς δίναμε ιδρώτα και αίμα για να μπούμε στην εντεκάδα και να παίξουμε. Δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας στις προπονήσεις για να μπούμε σε μία δουλεμένη εντεκάδα και να παίξουμε. Δεν ήταν εύκολο παλαιότερα να μπεις στην εντεκάδα του Ολυμπιακού. Έπρεπε να αποδείξεις στον προπονητή ότι αξίζεις για να παίξεις βασικός, παρότι είχαμε πολύ λιγότερους παίκτες στο ρόστερ».