Οι σημαντικές παρουσίες και οι ηχηρότατες απουσίες από το κάλεσμα των Παλαιμάχων για το μέλλον του ΑΟΞ

Γέμισε η αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης στο κάλεσμα των Παλαιμάχων του ΑΟΞ για το μέλλον του συλλόγου, καθώς περισσότερα από 200 άτομα βρέθηκαν στην μικρή (όπως αποδείχθηκε) αίθουσα ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά παραβρέθηκαν έστω για λίγο τουλάχιστον 300 (κάποιοι έφυγαν γιατί δεν χωρούσαν, άλλοι ήρθαν κατά διαστήματα, παρακολούθησαν λίγο και αποχώρησαν).

Αίσθηση προκάλεσαν οι πολιτικές παρουσίες, αν και αναμενόμενο ίσως δεδομένου ότι βρισκόμαστε και έναν χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι απουσίες. Για παράδειγμα, ουδείς από τους τρεις βουλευτές Ξάνθης έδωσε το παρών (Σπυρο Τσιλιγγίρη από τη ΝΔ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μπουρχάν Μπαράν από το ΠΑΣΟΚ). Αντιθέτως, το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο αναπληρωτής δημάρχου που έχει παίξει και μπάλα στον ΑΟΞ Μανώλης Φανουράκης, αλλά και όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όπως ο Σάββας Μελισσόπουλος και ο Πασχάλης Λύρατζης αλλά και ο παραιτηθείς πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβουλιο Γιάννης Παπαχρόνης.

Παρών επίσης ήταν ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, για τον οποίο η ΠΑΕ είχε εκδώσει μια αποθεωτική ανακοίνωση μετά την προ 20 ημερών συνάντησή του με τον Μπιλ Πάπας. Αντιθέτως, δεν παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μύκης αλλά ούτε και ο δήμαρχο Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, αν και προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου και ήταν παρών στο γήπεδο όλη την κρίσιμη περίοδο. Από πλευράς ΠΑΕ απουσίασε σύσσωμο το ΔΣ με εξαίρεση τον Ανδρέα Γκλαβίνη, ο οποίος παρακολούθησε όρθιος πίσω, στην πόρτα, την όλη συζήτηση. Από το προπονητικό τιμ της ομάδας βρέθηκαν ο Νίκος Κεχαγιάς και ο Αλέκος Μαλαδένης, όχι όμως και ο επί χρόνια τιμ μάνατζερ Κώστας Τσαλίκης, που ήταν και ο συνδετικός κρίκος της εποχής Πανόπουλου με την εποχή του Μπιλ Πάπας. Παραβρέθηκε ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου Αρης Πιαλόγλου αλλά απουσίαζε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Νίκος Επιτρόπου ενώ ηχηρότατη ήταν η απουσία του ιστορικού προέδρου της ανόδου του ΑΟΞ Θεόδωρου Κοκκάλα.

Απόντες ήταν επίσης τα πρώην μέλη της διοικησης του Μπιλ Πάπας Μάκης Τζάτζος και Σοφία Ψωμά, ωστόσο ο αδελφός της τελευταίας Κωνσταντίνος παραβρέθηκε και μάλιστα ζήτησε τον λόγο έχοντας τεκμηριωμένες προτάσεις να κάνει για το μέλλον του ΑΟΞ μέσω του Ερασιτέχνη (που εν μέρει είχαν κατατεθεί σε άρθρο του λίγες ώρες πριν), αλλά ουσιαστικά δεν τον άφησαν ποτέ να μιλήσει και έτσι να ακουστεί στην αίθουσα μια πρόταση διαφορετική, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από αρκετό κόσμο. Ο Ψωμάς βρέθηκε στην αίθουσα και ενδιαφέρεται για την συνέχεια του ΑΟΞ στη μνήμη του πατέρα του Σάκη Ψωμά που ακριβώς έναν χρόνο πριν έφυγε από τη ζωή, ενώ παρόντες ήταν και οι Άγης Καλογιάννης και Μιχάλης Ρεκάρης στη μνήμη και των γονιών τους που επισης αγάπησαν με πάθος τον ΑΟΞ.

Οπως αναφέρθηκε από το βράδυ της Τετάρτης, παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Αρη Αβάτου Ηλίας Κοτόπουλος, αλλά έφυγε σχεδόν με την έναρξή της. Λίγοι σχετικά άλλοι παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης έδωσαν το παρών, ανάμεσά τους ο πρώην γενικός αρχηγός του Αβατου Γιάννης Μπόσβελης, ενώ από την ΕΠΣ εθεάθη ο Γιώργος Τριάντης και ο Γιάννης Δαλακούρας αλλά όχι ο πρόεδρος Γιώργος Πανίδης. Παρών ήταν ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γιάννης Ιερόπουλος αλλά απόντες ήταν τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ονόματα της περιοχής, ακόμα και η συντριπτική πλειοψηφία των «πέντε» που είχαν εμφανιστεί την περασμένη εβδομάδα πρόθυμοι να διαθέσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας για τη νέα προσπάθεια. Απών και ο Μάκης Τοπαλίδης, ο οποίος θεωρητικά είναι ο μικρομέτοχος που κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών του ΑΟΞ, αν αφαιρέσει κανείς εκείνες που κατέχει έστω και δεσμευμένες σήμερα ο Μπιλ Πάπας και παλαιότερα ο Χρήστος Πανόπουλος.

Επίσης, παρά το σχετικό κάλεσμα, απόντες ήταν αρκετοί XanthiFans, ακόμα και μέλη του τρέχοντος ΔΣ τους, αλλά και παλαιότερα στελέχη τους, που φέρονται μάλιστα ήδη να αντιμετωπίζουν με εξαιρετική δυσπιστία την πρόταση που παρουσιάστηκε να «πεθάνει» ουσιαστικά ο ΑΟΞ και να γίνει μια νέα προσπάθεια μέσω του Ορφέα με ένα νέο όνομα και νέα χρώματα. Τέλος, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες της πόλης και κυρίως οι περισσότεροι «σχολιαστές του facebook» και γενικότερα οι «προπονητές, παράγοντες ή εν γένει φίλαθλοι του καναπέως»…