Ο Ολυμπιακός δηλώνει τον Πασχαλάκη στη λίστα του Europa League – Αντικαθιστά τον Βατσλίκ, που μπαίνει στο χειρουργείο

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Μια μεταγραφή που δεν υπήρχε στα σχέδια των πρωταθλητών να γίνει όπως υποστηρίζουν στο ρεπορτάζ τους τα σάιτ του Ολυμπιακού και για αυτόν τον λόγο δεν είχε γίνει όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο ο τραυματισμός του Τόμας Βατσλίκ την έβαλε στο κάδρο. Και τελικά ολοκληρώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Με τον Ολυμπιακό να δηλώνει, μάλιστα, τον πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού και στην ευρωπαϊκή λίστα του.

Με βάση τους κανονισμούς της UEFA, κάθε ομάδα που συμμετέχει στις διοργανώσεις της, πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο τερματοφύλακες στη Λίστα Α. Εάν ένας εξ αυτών τραυματιστεί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, υπάρχει το δικαίωμα αλλαγής ακόμη και ενώ η διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Και αυτό θα κάνει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια των ομίλων του Europa League. Δηλώνοντας τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός όταν έστειλε την ευρωπαϊκή λίστα του στην UEFA, είχε δηλώσει Βατσλίκ και Τζολάκη στη λίστα Α. Τώρα που Τσέχος γκολκίπερ πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να μείνει εκτός για διάστημα που μπορεί να φτάσει τους 3 μήνες, οι Ερυθρόλευκοι θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Αρχικά θα πρέπει να ολοκληρώσουν και τυπικά τη μεταγραφή του Πασχαλάκη, ώστε να είναι εγγεγραμμένος ως παίκτης του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στείλει στην UEFA τον πλήρη ιατρικό φάκελο του Βατσλίκ, με τα αναλυτικά στοιχεία για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του και εν συνεχεία αυτομάτως μπορεί να δηλώσει, τον Πασχαλάκη, τον Κρίστινσον ή όποιον άλλον γκολκίπερ επιθυμεί στη λίστα. Ενώ μπορεί να δηλώσει ξανά και τον Βατσλίκ, όταν αυτός αποθεραπευτεί.