Γ’ Εθνική: Πάλι δεν ελήφθη απόφαση για την υπόθεση Ορφέα, Αλεξ κι Αβάτου! Παραπέμπεται για την ΓΣ αν και δεν έχει σχέση με το Μητρώο

Στην Γενική Συνέλευση της Παρασκευής της ΕΠΟ (και όχι στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της Πέμπτης) θα ληφθεί η απόφαση για την υπόθεση Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού. 

Αυτό αποκάλυψε στο μπλογκ της «Δίκης» ο Κυριακος Θωμαΐδης και είναι ουσιαστικά αυτό που προϊδέασε τους αναγνώστες του ThrakiSportS ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Θράκη.

Ως γνωστόν η υπόθεση Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού έχει να κάνει και με τον Ορφέα Ξάνθης, την Αλεξανδρούπολη και τον Αρη Αβατου. Η τάση που υπάρχει είναι οι Ενωσεις να ψηφίσουν ότι δεν ισχύει το Μητρώο και κατά συνέπεια να ανέβει στην SL2 ο Αγροτικός, να παραμείνει στην Γ’ Εθνική ο Πανδραμαϊκός, να υποβιβαστούν Ορφέας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη στα τοπικά και να παραμείνει κανονικά στη Γ΄Εθνική ο Αρης Αβατου και οι ομάδες του Εθνικού Σοχού και του Θερμαϊκού Θέρμης παρόλο που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε στην ψηφοφορία τι θα πράξουν οι ΕΠΣ Έβρου και Δράμας, που έχουν Αλεξανδρούπολη και Πανδραμαϊκό να διεκδικούν την εφρμογή του νόμου κόντρα στην γραμμή που φέρεται να δίνεται στις ΕΠΣ, αλλά και τι θα πράξει η ΕΠΣ Ξάνθης που ουσιαστικά με την ψήφο της θα πρέπει είτε να ταχθεί υπέρ του Ορφέα είτε υπέρ του Αβάτου, εκτός φυσικά και αν προτιμήσει το λευκό. Υπάρχει πάντως ένα σημαντικό ζήτημα που δεν έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό. Η υπόθεση της δικαίωσης Πανδραμαϊκού και Ορφέα Ξάνθης στο Διαιτητικό δεν αφορά ευθέως το Μητρώο.

Η υπόθεση αφορά την έλλειψη αθλητικής αναγνώρισης από τα τέσσερα σωματεία που έχουν καταγγελθεί (Αγροτιός Αστερας, Εθνικό Σοχού, Θερμαϊκός Θέρμης και Αρης Αβατου). Η αθλητική αναγνώριση είναι κάτι διαφορετικό από το Μητρώο. Για να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο η αθλητική αναγνώριση είναι προαπαιτούμενο, αντίθετα μια ομάδα που έχει αθλητική αναγνώριση δεν είναι απαραίτητο να εγγραφεί στο Μητρώο. Ωστόσο βάσει νόμου που ισχυει εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες, η ύπαρξη αθλητικής αναγνωρισης είναι απαραίτητη για να αναγωριστεί ενα σωματειο ως αθλητικό και να μετέχει σε αθλητικές διοργανώσεις.

Συνεπώς, Αγροτικος, Θερμαϊκός, Σοχός και Άβατο δεν κινδυνεύουν λογω Μητρώου. Απλα, αν είχαν ενταχθεί στο Μητρώο θα είχαν υποχρεωτικά και αθλητική αναγνώριση. Το θέμα είναι ότι δεν είχαν, αλλά παρόλα αυτά η ΕΠΟ τους είχε επιτρέψει να αγωνιστούν. Πλέον η ΓΣ της ΕΠΟ καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά θα τα βγάλει σε σχέση με το Μητρώο. Η αθλητική αναγνώριση είναι κάτι διαφορετικό, προϋπήρχε στο νόμο ως προϋπόθεση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και απλά δεν υπήρξαν οι σωστοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτό το μπάχαλο μετά και τις αποφάσεις του Διαιτητικού…