Κύπελλο Ελλάδος: Μεγάλη πρόκρισης της Βέροιας με «ήρωα» τον σκόρερ Φασίδη στο 114′ επί των Χανίων των Χιντζίδη και Μπάτζιου

Την πρόκρισή της στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η Bέροια, αφού κέρδισε το απόγευμα της Τετάρτης τα Χανιά με σκορ 2-1 στην παράταση, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Η «Βασίλισσα» του περσινού τεχνικού του ΑΟΞ και άλλοτε του Πανθρακικού Κώστα Ανυφαντάκη ήταν μια κλάση ανώτερη από τους φιλοξενούμενους των Θρακιώτων Χρήστου Μπάτζιου και Στρατου Χιντζίδη είχε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, δεν της δόθηκε ένα πεντακάθαρο πέναλτι και απόλυτα δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Θεσπρωτό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια ήταν καλύτερη και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 43′, όταν ο Μπουκουβάλας πήρε την πάσα από τον Μπουόλι, έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας των Χανίων απόκρουσε και ο πρωην του Πανθρακικού Παπαχρήστος από κοντά με πλασέ σημείωσε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, τα Χανιά ισοφάρισαν νωρίς. Στο 51’ ο Μαρτσάκης έδωσε ασίστ στον Λεμονή και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-1.

Στο 59’ ο Κατσιμήτος ανέτρεψε καθαρά τον πρώην παίκτη της Ξάνθης Βασίλη Φασίδη αλλά δεν δόθηκε το πέναλτι, κάτω από εντονότατες διαμαρτυρίες.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 1-1 και το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο μέρος της παράτασης, αφού στο 114’ ο Φασίδης με απευθείας χτύπημα φάουλ, από μεγάλη απόσταση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 2-1 πετυχαίνοντας και το πρώτο γκολ στην καριέρα του με φάουλ. Στις καθυστερήσεις της παράτασης μάλιστα ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 από κοντά, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.