Γ’ Εθνική: «Δεν παρενέβη ο Μαρινάκης υπέρ του Ορφέα αλλά υπέρ της νομιμότητας» τονίζει ο πρόεδρος των Ξανθιωτών

Ο προεδρος του Ορφέα Ξάνθης Χρηστος Μουρτζανος με αφορμή το άρθρο του ThrakiSportS με τίτλο «Παρέμβαση Βαγγέλη Μαρινάκη υπέρ του Ορφέα Ξάνθης και απειλή έκπτωσης σε Μπαλτάκο αν δεν εφαρμοσστεί ο νόμος» επικοινώνησε με την ιστοσελίδα.

Ο Χρήστος Μουρτζανος διαμαρτυρήθηκε για το συγκεκριμένο άρθρο και ιδίως για τον τίτλο του, θεωρώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Ούτε ζητήσαμε εμείς ποτέ σαν Ορφέας την βοήθεια κανενός Μαρινάκη και οποιουδήποτε Μαρινάκη, ούτε όμως και εκείνος έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Ορφέα Ξάνθης. Ανέφερε όσα ανέφερε ζητώντας απλά να εφαρμοστεί ο νόμος, κάτι που ζητάμε και εμείς. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση ανάμεσα στον Ορφέα Ξάνθης και στον Μαρινάκη», διευκρίνισε ο Χρηστος Μουρτζανος.

Βέβαια το ThrakiSportS ουδέποτε υποστήριξε ότι ο Ορφέας αναζήτησε την βοήθεια του Μαρινάκη ούτε ότι ο τελευταίος έκανε ονομαστική αναφορά στην ομάδα της Ξάνθης. Ωστόσο γεγονός είναι ότι η τοποθέτηση Μαρινάκη στην επιστολή του προς την ΕΠΟ είναι προς την κατεύθυνση της επιχειρηματολογίας του Ορφέα Ξάνθης, ενώ μπορεί να μην γίνεται ονομαστική αναφορά, γίνεται όμως αναφορά στις σχετικές αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου που αφορούν τις προσφυγές του Ορφέα Ξάνθης και του Πανδραμαϊκού.

Αν και στην πλειοψηφία των αναγνωστών δεν δημιουργήθηκε καμία σχετική παρανόηση, κατόπιν επιθυμίας του προέδρου του Ορφέα Ξάνθης το ThrakiSportS διευκρινίζει ότι προφανώς και όταν γίνεται λόγος για «παρέμβαση Μαρινάκη υπέρ του Ορφέα Ξάνθης» δεν εννοείται καμία ονομαστική αναφορά του προέδρου του Ολυμπιακού ούτε φυσικά υπονοείται οποιαδήποτε συναλλαγή στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο.

Ο τίτλος στο συγκεκριμένο άρθρο του ThrakiSportS είναι προϊόν της ερμηνείας της ουσίας της είδησης, που δεν είναι άλλη από την παρέμβαση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού υπέρ της εφαρμογής των επίμαχων αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου, οι οποίες ως γνωστόν έχουν δικαιώσει τον Ορφέα Ξάνθης και τον Πανδραμαϊκό.