Παρέμβαση Βαγγέλη Μαρινάκη υπέρ του Ορφέα Ξάνθης και απειλή έκπτωσης σε Μπαλτάκο αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος

Με επιστολή προς τον πρόεδρο και μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαρινάκης μεταξύ άλλων πήρε θέση στο θέμα της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Πανδραμαϊκού και του Ορφέα Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, αφού αναφέρεται σε συγκεκριμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης της εκτελεστικής επιτροπής και της γενικής συνέλευσης, καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «από εδώ και στο εξής η Νομική Υπηρεσία της Super League θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για κάθε ενέργεια που παραβιάζει τους όρους της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΕ αλλά και της τήρησης του Καταστατικού».

Μάλιστα, ως προς το θέμα 7 που έφερε τον τίτλο «Συζήτηση και λήψη απόφαση επί της εφαρμογής των υπ’ αριθ. 120/2022 και 121/2022 αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ», δηλαδή των υποθέσεων του Πανδραμαϊκού και του Ορφέα Ξάνθης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρει στην επιστολή του:

«Αν και το θέμα έχει να κάνει με την Γ’ Εθνική και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αφορά όλους μας, αφού το ποδόσφαιρο πηγαίνει μόνο πίσω με όλα τα απίθανα που συμβαίνουν και με την Ομοσπονδία που επιτρέπει τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα σε ομάδες που δεν πληρούν τους όρους του νόμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται στην συνέχεια κομφούζιο μετά και τις αποφάσεις του ΔΔΠ. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, εισάγονται εκ νέου προ συζήτηση προκηρύξεις πρωταθλημάτων που αγνοούν τον Νόμο και τις αποφάσεις του ΔΔΠ, μόνο και μόνο για να βρεθεί ξανά του χρόνου η ΕΠΟ μπροστά στο ίδιο χάος. Εκτός και αν όλο αυτό δεν γίνεται τυχαία, αλλά εσκεμμένα προκειμένου διάφοροι να μπορούν να εμφανίζονται «χρήσιμοι» την κατάλληλη στιγμή.

Είναι ξεκάθαρο, ή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι:
1) Οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου δεν συζητούνται, ούτε μπορούν να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή ερμηνείας. Απλώς εφαρμόζονται.
2) Όποιος δεν τις εφαρμόζει παραβιάζει συνειδητά το Καταστατικό της ΕΠΟ και τη θεσμοθετημένη ανεξαρτησία των δικαστικών και δικαιοδοτικών της οργάνων, άρα είναι οιονεί υπο κρίση και κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος».