Ξέσπασμα του προέδρου του Πανδραμαϊκού: «Και η Ξάνθη διαλύθηκε για νόμο του κράτους, γιατί στην Γ’ Εθνική παρανομούν σε βάρος ημών και του Ορφέα;»

Μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού, Κώστας Καϊρης, υποστήριξε ότι υπηρεσίες της ΕΠΟ απέκρυψαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, έγγραφο του υφυπουργείου αθλητισμού που διαπίστωνε ότι κακώς ο Αγροτικός Αστέρας και άλλες τρεις ομάδες του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής πήραν μέρος στο περσινό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξυ αυτων των ομάδων ειναι και ο Αρης Αβατου. Ως γνωστόν, ακολούθησαν καταγγελίες αλλά και η προσφυγη Πανδραμαϊκού και Ορφέα Ξάνθης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο και έλαβε αποφαση υπέρ τους, η οποία ωστόσο ακόμα παραμένει στα… συρτάρια. Μεταξύ άλλων ο Καϊρης, που εκανε στο τέλος των δηλώσεων του αναφορά και στον ιστορικό ΑΟΞ, είπε τα εξής:

“Δύο πρωταθλήματα είναι σε ομηρία και πάνω από 20 σύλλογοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Ο αξιοσέβαστος κ. Δημητριάδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, προέβη σε κάποιες δηλώσεις υποστήριξης στον Αγροτικό Αστέρα, αλλά θα αποδομήσω αυτά που έχει πει. Δεν πρόκειται για προσωπική αντιπαράθεση. Ο Αγροτικός Αστέρας κακώς έπαιξε στο πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ δεν έπρεπε να το επιτρέψει επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για το μητρώο.
Ο Πανδραμαϊκός δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος έστειλε εξώδικο στο υφυπουργείο αθλητισμού και στην ΕΠΟ υποστηρίζοντας ότι παροανόμως ο Αγροτικός αγωνίζεται και ότι έπρεπε να παίξει ο Πανδραμαϊκός στα μπαράζ. Όσοι λειτουργούν βάσει νόμου είναι για τον κ. Δημητριάδη unfair;
Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Ο Πανδραμαϊκός πρέπει να ανέβει (σ.σ. στη Super League 2) επειδή έχει κερδίσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και πρέπει να αποκατασταθεί. Στην ουσία το δικαστήριο διατάσσει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.Θα προβώ σε μια αποκάλυψη και θα αφήσω κάποια υπονοούμενα για υπηρεσίες της ΕΠΟ. Στις 28/4/2022, μετά την εξώδικη καταγγελία μας, το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού έστειλε διαπιστωτική πράξη λέγοντας ότι  ο Αγροτικός και άλλες τέσσερις ομάδες δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο και ρωτάει την ΕΠΟ τι έχει κάνει.
Είναι ενήμερα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ γι’ αυτήν την πράξη; Eίναι ενήμερος ο πρόεδρός της κ. Μπαλτάκος; Όχι δεν το ξέρει ο κ. Μπαλτάκος ούτε κάποιος άλλος από την εκτελεστική επιτροπή. Δεν υπήρχε ούτε από την ΕΠΟ στο δικόγραφο στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Αυτή η διαπιστωτική πράξη βρίσκεται ακόμη σε συρτάρια.
Ενώ η ΕΠΟ γνώριζε επισήμως ότι υπάρχει παρανομία, στις 10/5 ξεκίνησε και ορίζει μπαράζ. Δεν δικαιούται η ΕΠΟ να λέει ότι δεν γνωρίζει. Άφησαν απροστάτευτα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής να δίνουν τέσσερις αναβολές ενώ έχει έρθει διαπιστωτική πράξη παρανομίας. Δεν απάντησε τίποτα η ΕΠΟ στο υφυπουργείο. Απέκρυψαν από τις επιτροπές τη διαπιστωτική πράξη. Δεν προστάτευσαν τον Μπαλτάκο και τα μέλη της εκτελεστική επιτροπής.
Αν δεν εφαρμοσούν την απόφαση του Διατητικού Δικαστηρίου παίρνουν την ευθύνη για ένα αντάρτικο. Δώδεκα ημέρες πριν την έναρξη των μπαράζ της Γ’ Εθνικής η ΕΠΟ γνώριζε την παρανομία. Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε στις 28/4. Σε ποιο συρτάρι έμεινε η διαπιστωτική πράξη;
Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες. Ενορχηστρωμένη προσπάθεια νεότευκτων παραγκών εντός ΕΠΟ να οδηγήσουν σε ατοπήματα την εκτελεστική επιτροπή.
Το άρ 1 παρ. 5 του καταστατικού λέει ότι η ΕΠΟ σέβεται τους νόμους. Η ΕΠΟ όφειλε να εφαρμόσει το νόμο και να πει στις ομάδες που δεν είχαν έγγραφει στο μητρώο ότι δεν μπορούν να αγωνιστούν.
Το 90% των ομάδων της Γ’ Εθνικής είχε έγγραφει στο μητρώο επειδή φοβόταν τις συνέπειες. Οι περισσότερες ομάδες που δεν εγγράφησαν είναι από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Διαβολική σύμπτωση. Ίσως γι’ αυτό ο κ. Δημητριάδης παίρνει αυτές τις θέσεις.
Οι νόμοι του κράτους υπερτερούν των κανονισμών της ΕΠΟ. Πρέπει να δικαιωθούν οι σύλλογοι που έχουν κερδίσει τα δικαστήρια.
Θέλει η ΕΠΟ να μην καταστρέψει τις ομάδες που παρανόμησαν; Αν έχει τη δυνατότητα να το κάνει είναι θέμα του κ. Μπαλτάκου. Πως θα γίνει η παρανομία, νομιμότητα; EΠΟ είναι αυτή… Και η Ξάνθη τιμωρήθηκε από νόμο του κράτους και όχι από κανονισμούς της ΕΠΟ… “