Nations League: Βασικός αλλά σε ρηχά νερά ο Σιώπης, απών ο Μάνταλος, ιστορικό ντεμπούτο Ιωαννίδη αλλά ήττα της Εθνικής στην Κύπρο

Το ιστορικό ντεμπούτο του Φώτη Ιωαννίδη με την Εθνική Ανδρών καταγράφεται ως σημαντικότερη είδηση από το παχνίδι της Ελλάδας στην Κύπρο για την 5η αγωνιστική του Nations League, όπου η Ελλάδα γνωρισε την ήττα με 1-0.

Μάλιστα, ο Φώτης Ιωαννίδης στο 72ο λεπτο εγραψε μια απο τις σημαντικοτερες φάσεις για την Ελλάδα στον αγωνα αφου εκμεταλλεύτηκε το πρέσιγκ που έκανε ο ίδιος στον αντίπαλό του και το λάθος γύρισμα, μπήκε από δεξιά και σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Παναγή, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Τζιωνής στο 18′, αλλά ο αγώνας στιγματίστηκε από την ακύρωση του γκολ της ισοφάρισης στο 87′, που δεν μέτρησε ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ με τη συμβολή και του VAR, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Φούντας έπιασε «σκαστό» σουτ και η μπάλα αφού πήρε ύψος κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός έδειξε οφ σάιντ, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ και ο VAR στήριξε την απόφασή του.

Η Κύπρος, που νίκησε για πρώτη φορά την Ελλάδα σε επίσημο ματς και είχε να την νικήσει έστω σε φλικό από το 2001, συντήρησε με τους τρεις βαθμούς τις ελπίδες της να αποφύγει την τελευταία θέση και τον υποβιβασμό στη League D, καθώς έφτασε τη Βόρεια Ιρλανδία στους 5 βαθμούς και θα παίξει την Τρίτη στο Κόσοβο για ένα θετικό αποτέλεσμα, την ώρα που οι Βορειοϊρλανδοί θα δοκιμάζονται στη Ριζούπολη, απέναντι στην Εθνική.

Στον αγωνα Κύπρος – Ελλάδα δεν αγωνίστηκε ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος καθότι τιμωρημένος. Αντίθετα, ξεκίνησε στο ματς ως βασικός ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά, αφού δεν κατάφερε να πιάσει τα στάνταρ απόδοσής του και αντικαταστάθηκε από τον Μπουχαλάκη. Αντίθετα, θετικό πρόσημο είχε η πρώτη παρουσια με την Εθνική του Φώτη Ιωαννίδη που μπήκε στην θέση του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα, που τραυματίστηκε.