Πρόθυμος να βοηθήσει ο Καραγεωργίου: «Δεν φαίνεται να υπάρχει γυρισμός, τα προβλήματα άρχισαν από την ιστορία τον ΠΑΟΚ»

Φανερά στενοχωρημένος για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ξάνθη, που απειλείται και με αφανισμό, παρουσιάστηκε ο Νίκος Καραγεωργίου μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μιχάλη Τσώχο.

Ο άλλοτε παίκτης και προπονητής του ΑΟΞ απέδωσε τον κίνδυνο διάλυσης της ομάδας όχι μόνο στην ασυνέπεια του Μπιλ Πάπας, αλλά και στη διαμάχη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

«Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει με την Ξάνθη. Η ομάδα εκπροσωπούσε μια ολόκληρη περιοχή και έφτασε στο σημείο να μην συμμετέχει πλέον στα πρωταθλήματα. Για όλους εμάς που την υπηρετήσαμε είναι άσχημο αυτό που συμβαίνει. Φτάνει στο τέλος της μια πορεία, δυστυχώς. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την ομάδα και δεν φαίνεται να υπάρχει γυρισμός. Στην Ξάνθη δεν υπάρχει ερασιτέχνης από πίσω για να τρέξει την ομάδα. Από ό,τι ακούω, θα φτάσει στην τελευταία κατηγορία του ΕΠΣ Ξάνθης», τόνισε.

Για το τι έφταιξε και η Ξάνθη έφτασε σε αυτό το τέλμα: «Ο μεγαλομέτοχος έμπλεξε με κάποιες ατασθαλίες στην πατρίδα του, αλλά νομίζω πως τα προβλήματα άρχισαν από την ιστορία τον ΠΑΟΚ. Ενεπλάκησαν δύο ομάδες σε μια υπόθεση που δεν αποδείχτηκε, ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους βαθμούς, αλλά όχι η Ξάνθη και της αφαιρέθηκαν επιπλέον βαθμοί. Αυτό στοίχισε ακριβά σε μια ομάδα που είχε στόχο να σωθεί. Γιατί να θεωρείται ένοχη η Ξάνθη, ενώ επεστράφησαν οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ; Γιατί έπρεπε να πάει στο CAS για να δικαιωθεί; Κάποιος, μάλλον, έπρεπε να δικαιωθεί σε εκείνη τη διαμάχη και η Ξάνθη την πλήρωσε, γιατί ήταν μικρούλα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ», ανέφερε.

Όσο για το αν θα συμμετείχε σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας από ανθρώπους που υπηρέτησαν τον σύλλογο στο παρελθόν, απάντησε: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπόψη μου, αλλά αν γίνει κάποια τέτοια προσπάθεια εγώ θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω».