Νεκρός από πνιγμό ο παλαίμαχος αθλητής στίβου Αλέκος Παρίσης – Παραγγέλθηκε νεκροψία από την Ιατροδικαστική Θράκης

Νεκρός εντοπίστηκε γύρω στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 60χρονος άνδρας στο λιμάνι της Ηρακλείτσας από διερχόμενους.

Αμέσως οι πολίτες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, όμως όταν έφτασε διαπιστώθηκε ο θάνατος του με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν πνιγμό.

Οι αρχές αμέσως ξεκίνησαν τις έρευνες για να εντοπίσουν τα στοιχεία του 60 χρόνου άντρα και αργότερα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον παλαίμαχο αθλητή στίβου Αλέκο Παρίσι με καταγωγή από την Ελευθερούπολη.

Ο εκλιπών ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων στον ακοντισμό και δεινός κολυμβητής και ψαροτουφεκάς. Κατέβηκε στη θάλασσα για να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι, όμως η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι.

Εσχάτως ο Αλέκος Παρίσης είχε τιμηθεί από τον Δήμο Παγγαίου κατά την 6η Γιορτή Αθλητισμού στην Ελευθερούπολη για την προσφορά του στον αθλητισμό. Η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου αθλητή έχει συγκλονίσει όλη τη  Π.Ε Καβάλας,

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει: 

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας, 61χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας, ο οποίος έφερε βατραχοπέδιλα και πλησίον του βρέθηκαν ψαροντούφεκο, ζώνη κατάδυσης και αλιεύματα,  ανασύρθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης».

Βρέθηκε πνιγμένος ο παλαίμαχος αθλητής Αλέκος Παρίσης