Γ’ Εθνική: Δεδομένη η νέα αναβολή στην κατάρτιση των ομίλων και στην έναρξη, πιθανή και η αναστολή λόγω Μητρώου

Η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει οριστεί για την άλλη Κυριακή 2 Οκτώβρη αλλά δεδομένα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ακόμα δεν έχει γίνει ο καταρτισμός των ομίλων. Και δεν θα γίνει πριν την λήψη της όποιας απόφασης για το Μητρωο στις 30 Σεπτεμβρίου από την Γενική Συνέλευση.

Η ΓΣ θα αποφασίσει αν θα ανασταλούν όλες οι διοργανώσεις των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Αν τελικά αποφασιστεί αυτό (που είναι και το πιθανότερο αν μέχρι τότε δεν κάνει πίσω ο Αυγενάκης), η αναστολή θα ισχύσει και για την Γ Εθνική κατηγορία, καθώς και αυτή είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Μάλιστα, για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ, ο οποίος είπε στο ilia.news:

«Και η Γ΄ Εθνική, είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Το Μητρώο, δεν είναι κάτι το οποίο αφορά μόνο τα τοπικά πρωταθλήματα. Αφορά και τη Γ΄ Εθνική. Εάν φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε και ακόμα υπάρχει ανοιχτή η υπόθεση Αγροτικού Αστέρα-Πανδραμαϊκού, είναι επειδή ο Αγροτικός Αστέρας δεν είχε εγγραφεί στο Μητρώο. Πώς θα ξεκινήσουμε το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αν δεν ξεκαθαριστούν τα πράγματα;
Με ποιο σκεπτικό θα αποβάλλουμε ομάδες; Με ποιον Κανονισμό; Και πώς θα πορευτούμε; Προσωπικά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, όπως και η ΕΠΟ. Προτιμώ να κηρυχθώ έκπτωτος, παρά να θέσω σε κίνδυνο τη συμμετοχή του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς διοργανώσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι η FIFA δεν παίζει. Και αν διαπιστωθεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, τα γεγονότα θα έρθουν να μας προλάβουν.
Δεν έχουν επικαιροποιήσει όλες οι ομάδες την εγγραφή τους. Αυτό το γεγονός δεν εγγυάται την ομαλή εξέλιξη των πρωταθλημάτων, διότι στα μισά του δρόμου, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες ομάδες να πρέπει να αποβληθούν. Και κάτι τέτοιο, θα συνιστά ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Θα υπάρξει πρόβλημα.
Εάν η ΕΠΟ πέρσι, αποφάσιζε να αποβάλλει τον Αγροτικό Αστέρα και τις ομάδες οι οποίες βρίσκονταν εκτός Μητρώου, ήταν σαν να αποδεχόταν παρέμβαση τρίτου μέρους στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου. Ήταν σαν να αποκηρύσσει την πάγια στάση της για το αυτοδιοίκητο, καθιστώντας τη θέση της προβληματική έναντι των υπερεθνικών Ομοσπονδιών».