O Άθλος Ορεστιάδας ηττήθηκε στο δεύτερο φιλικό του απέναντι στην Βουλγαρική Μάρεκ

Μία ισοπαλία και μία ήττα ήταν ο συνολικός απολογισμός των δύο πρώτων φετινών φιλικών προετοιμασίας του Άθλου Ορεστιάδας με την βουλγαρική Marek Union-Ivkoni.

Μία ισοπαλία και μία ήττα ήταν ο συνολικός απολογισμός των δύο πρώτων φετινών φιλικών προετοιμασίας του Άθλου Ορεστιάδας με την βουλγαρική Marek Union-Ivkoni στο κλειστό γυμναστήριο «Ν. Σαμαράς». Μετά το χθεσινό ισόπαλο (2-2) παιχνίδι, η ομάδα μας σήμερα το μεσημέρι γνώρισε την ήττα με 1-3 (25-16, 22-25, 19-25, 12-25) από την ομάδα της Ντούπνιτσα. Και σε αυτό το ματς, ο τεχνικός μας Ατανάς Πετρόφ κράτησε στον πάγκο τον Αλγκούλ, ενώ δοκίμασε και πάλι πρόσωπα και σχήματα από τα οποία έβγαλε πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια.

Η ομάδα μας μπήκε με πολύ ενθουσιασμό στο ματς, με συγκέντρωση και αποφεύγοντας τα πολλά λάθη πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα στο σκορ, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος, 1-0 σετ. Η συνέχεια όμως, όπως φαίνεται και από τους πόντους των χαμένων σετ, δεν ήταν ανάλογη, καθώς, οι Βούλγαροι εμφανώς πιο έτοιμοι και δουλεμένοι, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μας, αλλά και την έλλειψη αγωνιστικού μας ρυθμού, με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στην ολική ανατροπή και τη νίκη.

Οι αθλητές του κ. Πετρόφ, που σταδιακά προσπαθούν να βρουν τα «πατήματά» τους στο γήπεδο και να «δέσουν» ως σύνολο, δεν είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους, κάτι που όπως δήλωσε και ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Ριζόπουλος είναι φυσιολογικό. «Ήταν τα πρώτα μας φιλικά παιχνίδια και είμαστε ακόμη στο στάδιο προετοιμασίας. Δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, οπότε είναι λογικό να υπάρχει κόπωση και τα πόδια μας να μην είναι ακόμη έτοιμα στο βαθμό και την κατάσταση που θέλουμε. Ωστόσο αυτά τα δυνατά τεστ θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, να δούμε τα λάθη μας, να «δέσουμε» ως ομάδα και να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της χρονιάς».

Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα μας προγραμματίζει να μεταβεί στη Βουλγαρία, προκειμένου να δώσει δύο ακόμη δυνατά φιλικά με την VK Beroe Stara Zagora και την πανίσχυρη φιναλίστ πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Σούπερ Καπ Βουλγαρίας, Neftochimik Burgas, στο τιμόνι της οποίας είναι ένα ακόμη αγαπημένο προσώπο στην Ορεστιάδα, ο πρώην αθλητής και προπονητής του ΑΟΟ και απερχόμενος ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας, Νίκι Ζελιάσκοφ.