Nations League: Χωρίς Μάνταλο και Γιακουμάκη στην Κύπρο η Εθνική, στο όριο καρτών ο Σιώπης

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Καλλιθέα ολοκληρώνοντας έτσι και την τρίτη μέρα προετοιμασίας της ενόψει των δύο αγώνων με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία στο Nations League.

Ο Ουρουγουανός είχε και σήμερα όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για μια δυνατή προπόνηση που ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Στο μυαλό του προπονητή της ομάδας είναι να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει τους δύο σκόρερ του τελευταίου αγώνα με το Κόσοβο, δηλαδή τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Πέτρο Μάνταλο οι οποίοι συμπλήρωσαν δύο κάρτες στο ματς με το Κόσοβο στις 12 Ιουνίου.

Έτσι αναγκαστικά θα πάει σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας. Όπως φαίνεται ο τερματοφύλκας και οι τέσσερις της άμυνας αναμένεται να είναι οι ίδιοι (Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας). Στη μεσαία γραμμή Σιώπης και Μπακασέτας θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι, ενώ την τρίτη θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν οι Κουρμπέλης και Μπουχαλάκης χωρίς να αποτελέσει έκπληξη η παρουσία του Παπανικολάου που έχει τα περισσότερα παιχνίδια στα πόδια από κάθε άλλο διεθνή με 15 τον αριθμό (όσα έχει κι ο Φούντας).

Στην επίθεση υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς εκτός του Γιακουμάκη απών είναι και ο δεύτερος φορ της ομάδας Βαγγέλης Παυλίδης, λόγω τραυματισμού. Οι επιλογές που έχει στα χέρια του για την κορυφή ο τεχνικός της ομάδας είναι αυτές των Ιωαννίδη, Δουβίκα και Τζόλη με το Δουβίκα να φαίνεται πως έχει το προβάδισμα. Στα άκρα ο Μασούρας θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος στη μία πλευρά ενώ στην άλλη τη θέση διεκδικούν οι Πέλκας, Φούντας και Χατζηγιοβάνης (ήταν βασικός στο τελευταίο ματς με το Κοσοβο).

Δεν θα πρέπει να αποκλειστέι το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Μπακασέτας στο ένα άκρο της επίθεσης με τον Σιώπη να πλαισιώνεται από τον Κουρμπέλη και τον Παπανικολάου ή τον Μπουχαλάκη. Μέχρι το Σάββατο πάντως πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει ανάλογα και με την απόδοση των παικτών στην προπόνηση.

Oι Βλαχοδήμος, Σιώπης και Κουρμπέλης είναι στο όριο των καρτών και αν δεχθούν κίτρινη θα χάσουν την επόμενη αναμέτρηση με τη Βόρεια Ιρλανδία.