Αφιέρωμα της Sportime για την αποχώρηση ΑΟΞ: «Ξάνθη, η ομάδα πρότυπο που έσβησε μετά την υπόθεση πολυιδιοκτησίας»

Αφιέρωμα για την αποχώρηση του ΑΟΞ από το πρωτάθλημα της Super League 2 έκανε η Sportime και ο Αλέξανδρος Κωτάκης.

Το δημοσίευμα ξεκινάει με τίτλο: «Ξάνθη, η ομάδα πρότυπο που «έσβησε» μετά την υπόθεση πολυιδιοκτησίας».

Το ThrakiSportS αναπαράγει το αφιέρωμα ακριβώς όπως δημοσιεύτηκε: «Τέλος εποχής για την Ξάνθη, μετά την ανακοίνωσή της ομάδας ότι αποσύρθηκε από τη Super League 2 και τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μια ομάδα που για πάνω από δύο δεκαετίας αποτέλεσε πρότυπο για τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα (ακόμη και τις μεγάλες), με ομάδες value for money, με ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο, με παίκτες λαβράκια που μετά πωλούνταν σε πολλαπλάσια τιμή (αποφέροντας κέρδος όπως επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο), ουσιαστικά διαλύθηκε.

Κι αυτό μετά την εμπλοκή της στην περιβόητη υπόθεση πολυιδιοκτησίας, μαζί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μια υπόθεση που ως σήμερα παραμένει «θολή» καθώς ΠΟΤΕ δεν εκδικάστηκε επί της ουσίας, ώστε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

«Δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις κατηγορίες σε βάρος της», καταλήγει το… βολικό σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου το οποίο ουσιαστικά έβαλε την υπόθεση στην άκρη!!!

Α, ναι. Προηγουμένως η κυβέρνηση είχε φροντίσει την εισήγηση της ΕΕΑ που είχε αποφασίσει τον υποβιβασμό τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Ξάνθης να τη μετατρέψει σε αφαίρεση βαθμών. Αυτό μετά τις απειλές για… πρόβλημα που θα υπάρξει στην Εθνική συνοχή της χώρας σε περίπτωση που ισχύσει η ποινή!

Το ακόμη πιο απίθανο ήταν ότι ενώ ο δικέφαλος προσέφυγε στο CAS (το οποίο γύρισε την υπόθεση πίσω στην Ελλάδα για να εκδικαστεί ), δεν έγινε το ίδιο από την ΠΑΕ Ξάνθη! Αποτέλεσμα ήταν το -7 που της είχε επιβληθεί για την πολυδιοκτησία (σε συνδυασμό με το -5 για το μετοχολόγιο) να παραμείνει και εν τέλει να υποβιβαστεί στα μπαράζ!

Ποια ομάδα συνέφερε η ακριτική ομάδα να μην υπάρχει στη Super League γιατί αν παρέμενε, θα παρέμενε μαζί και η «σκιά» για την πολυδιοκτησία; Ναι σωστά μαντέψατε, δεν χρειάζεται να σας την ονοματίσω εγώ.

Η Ξάνθη θα παρέμενε στα μεγάλα σαλόνια όμως… όλως τυχαίως επέλεξε να μην προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο. Τελικά ο ΠΑΟΚ που το έκανε γλίτωσε γιατί η υπόθεση γύρισε πίσω στα ελληνικά δικαστήρια τα οποία δεν εκδίκασαν ποτέ σε βάθος την υπόθεση.

Ένα ακόμη… επικό του όλου τραγελαφικού σκηνικού ήταν ότι παρά τον «πάταγο» που έγινε γύρω από το όνομά του, ο Ιωάννης Καλπαζίδης (ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη) που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης δεν εμφανίστηκε πουθενά και ποτέ!!!

Ολόκληρη η Ελλάδα να «βουίζει» γύρω από το όνομά σου και να κάνεις μια δήλωση, να μη βγάζεις μια ανακοίνωση, να εκφράσεις τη θέση σου και να υπερασπιστείς το όνομά σου. Το έχετε  δει ποτέ ξανά αυτό;

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα που μια ιστορική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε μια ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή, στην Θράκη, έφτασε ουσιαστικά να «εξαφανιστεί». Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος από τους παράγοντές της που την έμπλεξαν στην παραπάνω υπόθεση και από ομάδα – πρότυπο κατέληξε εδώ που κατέληξε…».