Σφοδρή επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας από το βημα του ΟΗΕ για τη μειονότητα της Θράκης και πνιγμούς παιδιών στο Αιγαίου

Σε  μια σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας προέβη κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μετατρέποντας το Αιγαίο Πέλαγος σε νεκροταφείο προσφύγων και μεταναστών.

Μάλιστα, έδειξε και φωτογραφίες με νεκρά παιδιά στο Αιγαίο, όπως ισχυρίστηκε. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον ΟΗΕ «να βάλει ένα στοπ στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα».

Από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμα ότι εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», όπως την αποκάλεσε.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Επίσης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «βάλει τέλος στην απομόνωση των τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” όσο το δυνατόν συντομότερα», όπως είπε.

Πηγή: https://gr.euronews.com/