Η επόμενη μέρα στην Ξάνθη: Η αφωνία των XanthiFans, η κατόπιν εορτής παραδοχή του Μπιλ και οι κινήσεις για τη Γ’ Εθνική

Η Ξάνθη και επίσημα ΔΕΝ θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Super League 2 μετά το έγγραφο παραίτησης που εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στην διοργανώτρια και φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μπιλ Πάπας αλλά και όλων των μελών του νυν ΔΣ.

Την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας υπογράφουν ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος, ο αντιπρόεδρος Φάνης Ουζουνίδης και τα μέλη Ανδρέας Γκλαβίνης, Χρήστος Καραγκιοζέλης και Λουίζα Αγκοστίνο. Αυτό τουλάχιστον είναι το τρέχων ΔΣ της ομάδας που έλαβε την απόφαση, αλλά υπογράφει και την νυχτερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Σε αυτην αναφέρεται για πρώτη φορά επισήμως ότι «για περισσότερο από 9 μήνες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ ή εύρεσης εναλλακτικών λύσεων χρηματοδότησης, διότι στη παρούσα χρονική στιγμή ο Ιδιοκτήτης του ΑΟΞ αδυνατεί να συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα».

Βέβαια, όταν αυτα γράφονταν από το «κακό» ThrakiSportS, όλα διαψεύδονταν. Τονιζόταν ότι υπάρχει οικονομική ευρωστία. «Ο Bill Papas και το ΔΣ, θέλει να καθησυχάσει το φίλαθλο κοινό μας», ανέφερε με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο στην ανακοινωση της 7ης Ιουνίου, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Ακόμα και μετά την απόφαση της ΕΕΑ τον περασμένο Φλεβάρη (πριν επτά μήνες και άρα εντός του 9μηνου που σήμερα μας αποκαλύπτει η ΠΑΕ), όλοι μα όλοι πανηγύριζαν που η «Αυγενάκειος Επιτροπή», όπως έλεγαν τότε, έκρινε πραγματικο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ τον Πάπας και λοιδορούσαν αυτό το site και όποιους συντάκτες του τολμούσαν να βλέπουν μπροστά και να θέτουν από τότε τους προβληματισμούς τους και τις ενέργειες που όφειλαν να γίνουν.

Η νυχτερινή ανακοίνωση εμμέσως ολην σαφώς βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον Δήμο Ξάνθης, επειδή δεν βρέθηκε λύση, κάτιπου γίνεται ακόμα πιο έντονα αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς ότι η ανακοίνωση έρχεται μια εβδομάδα μετά από εκείνην που αποθέωνε τον Δήμαρχο Αβδήρων για την διάθεσή του να βοηθήσει την κατάσταση.

Αίσθηση προκαλεί ακόμα ότι στην ανακοίνωση το ΔΣ εμφανίζεται να μιλάει και εκ μέρους του… (απλήρωτου) προσωπικού της ομάδας ότι θα παραμείνουν «υποστηρικτές του ΑΟΞ», σε μια ημέρα που ομαδικά σχεδόν οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προβουν σε επίσημες καταγγελίες μέσω γνωστού ξανθιώτικου δικηγορικού γραφείου για να διασφαλίσουν έστω τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών, αφού είναι δύσκολο για αποζημιώσεις.

Και όσο ο Πάπας και το ΔΣ ελπίζουν «να μπορέσει να βρεθεί μια λύση με νέο επενδυτή για την ομάδα, καθώς η πόλη και η περιοχή είναι στρατηγικά σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την χώρα», πλέον οι όποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν για να μην εξαφανιστεί άμεσα από τον χάρτη ο ΑΟΞ είναι το σενάριο της Γ’ Εθνικής.

Οπως πάμπολλες φορές έχει αναφέρει το ThrakiSportS, στην περίπτωση του ΑΟΞ δεν υπάρχει Ερασιτέχνης που να μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του μια Ερασιτεχνική Ομάδα στην Γ’ Εθνική, όπως θα συμβεί για παράδειγμα με τον Εργοτέλη που ακολουθεί τα βήματα της Ξάνθης ή όπως συμβαίνει στις γειτονικές ομάδες του ΑΟ Καβάλας και της Δόξας Δράμας.

Αν και διάφοροι παράγοντες διευκρινίζουν ότι το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη είναι υπαρκτό και ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ ενεργός, στην πράξη το σενάριο προς αυτήν την κατεύθυνση συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες καθώς πρέπει να τρέξουν άμεσα πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο. Το πιο σημαντικό και τελευταίο από αυτά; Να υπάρξει ενταξη στο Μητρώο και αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ, κάτι που άλλες ομάδες επί δυο χρόνια δεν έχουν καταφέρει να κάνουν.

Ακόμα και αν πράγματι ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ δεν είναι ανενεργός, έχει φροντίσει έγκαιρα από πέρυσι να αλλάξει το καταστατικό του, πραγματοποιεί συνεδριάσεις του ΔΣ του με πρακτικά, έχει κάνει εκλογές με διορισμένο δικαστικό αντιπρόσωπο και διαθέτει τα νομικά εχέγγυα για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας , είναι αμφίβολο αν προλαβαίνει για φέτος την Γ’ Εθνική.

Για αυτό μεγαλύτερες πιθανότητες σε αυτήν την χρονική στιγμή δείχνει να έχει η περίπτωση ο ΑΟΞ να μπορέσει να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική όχι με δικό του ΑΦΜ (δηλαδή του Ερασιτέχνη) αλλά μέσω κάποιας άλλης ομάδας. Ποιας; Ο (και πρόεδρος των Παλαιμάχων) Μπάμπης Χατζημεστής έχει δηλωσει πρόθυμος να διαθέσει το ΑΦΜ του Ορφέα, αλλά αυτήν την στιγμή είναι αμφίβολο ότι ο Ορφέας θα μετέχει στην Γ’ Εθνική.

Εναλλακτικά βέβαια υπάρχει και αυτό του Αρη Αβάτου, με την οικογένεια Κοτόπουλου σύμφωνα με πληροφορίες να μην διάκειται αρνητικά σε αυτό το σενάριο αφου σταδιακά φέρεται να επιθυμεί και η ίδια να έχει κουραστεί και να επιθυμεί να αποσυρθεί από τα εθνικά πρωταθλήματα. Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι τον νέο ΑΟΞ της Γ’ Εθνικής πρέπει να υπάρξει και μια ομάδα στελεχών που θα μπορέσει να τον τρέξει διοικητικά, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και οικονομική επιφάνεια για να φτιαχτεί μια ομάδα ανταγωνιστική, αντάξια του ονόματος και του βάρους της φανέλας του ΑΟΞ.

Ο χρόνος είναι ελάχιστος αλλά οι συνεχείς αναβολές στις δηλώσεις συμμετοχής και κατά συνέπεια την έναρξη της Γ’ Εθνικής δίνει ελπίδες. Σε διαφορετική περίπτωση, η μόνη λύση για να υπάρξει φέτος ΑΟΞ θα είναι στην Α’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ξάνθης, αφού ο περίφημος ΑΟΞ Β’ δεν δηλώθηκε φέτος στην Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης και η κλήρωση για αυτήν έχει ήδη γίνει.

Με το πρόσχημα του ζητήματος των Ορφέα Ξάνθης και Αρη Αβάτου, στην ΕΠΣ Ξάνθης δεν έχει προχωρήσει στην κλήρωση της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης και λέγεται ότι αυτό είναι το παραθυράκι που εφηύρε ο πρόεδρος Γ. Πανίδης ώστε στην χειρότερη των περιπτώσεων να μην σβηστεί ο ΑΟΞ από τον χάρτη.

Αλλά για να υπάρξει ΑΟΞ στον χάρτη, πρέπει να υπάρξουν πρώτα από όλα άνθρωποι διαθέσιμοι να τον τρέξουν διοικητικά. Και αν κρίνει κανείς από την αφωνία του τελευταίου 24ωρου ακόμα και των «XanthiFans», του επίσημα αναγνωρισμένου συνδέσμου οπαδών της ομάδας, τα περιθώρια για την εξεύρεση αυτών των «ρομαντικών» στενεύουν. Επικίνδυνα…