Αναβολή μετά από δύο διακοπές στη δίκη Γκιρτζίκη και άλλων δύο πρώην προέδρων της ΕΠΟ για την Κάρτα Υγείας στο Εφετείο

Αναβλήθηκε για τις 21 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστών, για την οποία έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα τρεις πρώην πρόεδροι και δύο πρώην μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ανέβαλλε τη δίκη, καθώς είχε ήδη διακοπεί δύο φορές και βάσει της απόφασης της Ολομέλειας του ΔΣΑ, τρίτη διακοπή οδηγεί σε αναβολή, όπως εξηγησε το μπλογκ dikografies.

Η υπόθεση  αφορά την κατηγορία της απιστίας καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε, πως αν και η κάρτα υγείας δεν εφαρμόστηκε ποτέ, η ΕΠΟ χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα από το 2005 ως και το 2013 με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί οι πρώην προέδροι της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης καθώς και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης, στους οποίους είχε επιβληθεί ποινή πέντε ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο είχε κηρύξει αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ωστόσο για χρόνια καταβαλλόταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας την ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΠΟ βρίσκεται ήδη στα αστικά δικαστήρια με την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της “κάρτας υγείας”. Η εταιρεία έχει κάνει αγωγή στην ΕΠΟ αλλά και το αντίθετο. Στο παρελθον είχε γίνει γνωστο οτι η ΕΠΟ θα κινηθεί νομικά και κατά των τριών πρώην προέδρων της, ζητώντας αποζημιώσεις. Ολοι οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι.