Πρώτη της Εθνικής Ελπίδων υπό τις οδηγίες του Νίκου Παπαδόπουλου

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έπιασε δουλειά στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων, αναλαμβάνοντας την προπόνηση καθώς αύριο Τρίτη 20/09 η ομάδα αναχωρεί για την Πολωνία, για το φιλικό παιχνίδι (23/09) που θα αποτελέσει και την πρεμιέρα του Μακεδόνα τεχνικού.

Εκτός από τον Νίκο Παπαδόπουλο, πολλά είναι τα νέα πρόσωπα στην Κ21, καθώς αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο. Και οι 24 παίκτες που έχουν κληθεί από τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό προπονήθηκαν κανονικά και θα ταξιδέψουν στην Πολωνία. Μετά από την κλήση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στην Εθνική Ανδρών, στην Εθνική Ελπίδων κλήθηκε ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Σιδεράς.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις θέτοντας ως αρχικό στόχο τη γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εργαστώ  στην Εθνική Ελπίδων και ευχαριστώ τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Κωνσταντινίδη για την ευκαιρία που μου έδωσαν.

Η Εθνική Κάτω των 21 ετών είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί τον προθάλαμο της Εθνικής μας ομάδας και έχει διττό ρόλο, να πετύχει διακρίσεις στις διοργανώσεις που συμμετάσχει και μέσα από αυτή τη διαδικασία να σφυρηλατήσει και να προωθήσει παίκτες στην Εθνική Ανδρών.

Η νέα αυτή προοπτική αποτελεί για μένα μία πρόκληση. Ως επαγγελματίας προπονητής έχω εργαστεί ως τώρα μόνο σε συλλόγους και -προφανώς- υπάρχουν σαφείς διαφορές ανάμεσα στους συλλόγους και τις Εθνικές Ομάδες: στην πρώτη περίπτωση βρίσκεσαι καθημερινά στο γήπεδο με τους παίκτες σε προπονήσεις και παιχνίδια, ενώ στη δεύτερη δουλεύεις μαζί τους κάποιες φορές μέσα στη χρονιά, όταν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ωστόσο η καθημερινή εργασία και πάλι υπάρχει, με άλλη μορφή, καθώς αντικαθίσταται από το “σκάουτινγκ”, την παρακολούθηση ποδοσφαιριστών είτε διά ζώσης είτε μέσω της τεχνολογίας, την επικοινωνία με τους παίκτες και τους συνεργάτες, τη χάραξη και επεξεργασία των πλάνων και αρκετά ακόμη πράγματα.

Με οργάνωση και προσήλωση θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και ορισμένα ζητήματα των μικρότερων Εθνικών Ομάδων, όπως το γεγονός ότι σε αυτές τις ηλικίες τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν τις ευκαιρίες να παίρνουν στους συλλόγους τους χρόνο συμμετοχής που τους επιτρέπει να βρίσκονται στην απαραίτητη αγωνιστική κατάσταση, ή ότι δεν είναι δυνατόν να  βρισκόμαστε όσο θα θέλαμε. Ωστόσο θα προχωρήσουμε δουλεύοντας με γνώμονα τις ανάγκες ενός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια τους σκοπούς της Εθνικής Ελπίδων.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, θα προτιμούσα αυτά να τα πούμε όταν θα έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα. Τώρα προέχει να γνωριστούμε μεταξύ μας και όλοι μαζί, προπονητικό team, ποδοσφαιριστές και συνεργάτες να προετοιμάσουμε το φιλικό παιχνίδι στην Πολωνία, που θα μας προσφέρει τα πρώτα συμπεράσματα».