Νέα αρνητική εξέλιξη για την ΠΑΕ Ξάνθη από την Αυστραλία – Στενεύουν τα περιθώρια καθώς πάει για Φλεβάρη του 2023 η δίκη του Μπιλ Πάπας

Για τις αρχές του 2023 μεταφέρονται οι δίκες του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία, όπου κατηγορείται από μια σειρά από τράπεζες για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος τους.

Η συζήτηση της υπόθεσης επρόκειτο να εκδικαστεί στις 10 Οκτωβρίου στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σίδνεϊ και την εκδίκαση αυτή περίμεναν με αγωνία άπαντες στην ΠΑΕ Ξάνθη, ελπίζοντας ότι σε περίπτωση αθώωσης του Μπιλ Πάπας, καθώς ο ίδιος διατείνεται ότι είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία, θα μπορέσουν να ξεμπλοκαριστούν τα περιουσιακά του στοιχεία, κατά συνέπεια και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη ώστε να επιστρέψει η ροή χρημάτων και να μπορέσει η εταιρεία να ορθοποδήσει ξανά.

Η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος δημιουργούσε κάποιες μικρές προσδοκίες ότι μέχρι να φτάσουμε σε εκείνη την στιγμή θα είχε βρεθεί λύση στην επαγγελματική ομάδα, αλλά η λύση όπως έχει δείξει η κατάσταση των τελευταίων μηνών δείχνει να περνά μονο μέσα από μια ενδεχόμενη αθώωση του Πάπας που θα ξεμπλοκάρει τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς του. Πλέον όμως και αυτό το ενδεχόμενο δεν δείχνει να υπάρχει, καθώς από την Αυστραλία έγινε γνωστό ότι η εκδίκαση της υπόθεσης πάει για τον Φεβρουάριο του 2023.

Αιτία της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι αποσύρθηκε από την υπόθεση ο δικαστής που την χειριζόταν Μάικλ Λι, καθώς σε βάρος του κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης ο παλιος συνεργάτης του Μπιλ Παπας Βιντσέντσο Τεσοριέρο θεωρώντας ότι υπάρχει προκατάλψη σε βάρις του. Στην τελευταία συνεδρίαση ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αντί του Λι εμφανίστηκε ένας νέος δικαστής ονόματι Τομ Ταουλέι, ο οποίος από τα πρώτα πράγματα που είπε σε όλες τις πλευρές είναι ότι θα πρέπει να προετοιμάζονται για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας πιθανά τον Φλεβάρη του 2023, αφού ο ίδιος δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει άμεσα ζητώντας χρόνο για να ενημερωθεί διεξοδικά.