Ευρωμπάσκετ 2022: ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΤΕ! Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά μπροστά στους Θρακιώτες που έμειναν παρά τον αποκλεισμό της Εθνικής μας

Τη νίκη με 88-76 πήρε η Ισπανία στον τελικό του Βερολίνου κόντρα στη Γαλλία και κέρδισε τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, ερχόμενη από τη θέση του αουτσάιντερ για ακόμα μια φορά, μετά το Παγκόσμιο του Πεκίνου.

Τον τελικό παρακολούθησαν αρκετοί Θρακιώτες που ταξίδεψαν στο Βερολίνο για την Εθνική μας αλλά παρέμειναν εκεί και μετά τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά, με τα «Ελλάς, Ελλάς» να ακούγονται πεντακάθαρα την ώρα του τελικού από την συχνότητα της ΕΡΤ1.

Κορυφαίος και MVP της αναμέτρησης ο απίθανος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ένας φόργουορντ που το φθινόπωρο του 2020 αποφάσισε να μην πάει στη “φούσκα” του NBA για να συμμετάσχει σε γυρίσματα ταινίας. Ως Μπο Κρουζ έγινε διάσημος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το βράδυ της Κυριακής όμως ανέβηκε επίπεδο ως μπασκετμπολίστας σκοράροντας έξι τρίποντα στη δεύτερη περίοδο. Έγινε ο δεύτερος που έβαλε περισσότερα από πέντε σε τελικό EuroBasket και στο τέλος ήταν ο ήρωας του Βερολίνου.

Όσο για τον αριθμό της βραδιάς; Οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου. 35 έβαλε η Ισπανία από τις κατοχές που σπατάλησαν οι Γάλλοι, μόλις επτά πέτυχαν οι ηττημένοι από τα εννέα λάθη των νικητών.