Super League: Τρίποντο πέρασμα της ΑΕΚ από το Αγρίνιο με Μάνταλο από τον πάγκο

Τη νίκη με 0-2 πανηγύρισε η ΑΕΚ μέσα στο Αγρίνιο επιστρέφοντας στα τρίποντα για την 5η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορστο 47’, όταν ο Λιβάι Γκαρσία υποδέχθηκε την μπάλα στο επιθετικό της τρίτο, ήταν αφύλαχτος, η άμυνα του Παναιτωλικού βρίσκονταν σε ανισορροπία και με ωραίο σουτ την έστειλε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα για το 0-1.

Κάπου εκεί το παιχνίδι… άναψε. Τα «καναρίνια» πήραν τον έλεγχο και περίπου 10 λεπτά πατούσαν καλύτερα. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια, έπαιρναν τις περισσότερες πρώτες μπάλες, δημιούργησαν ορισμένες μικροευκαιρίες και στο 57’ έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 όταν μετά από σέντρα του Ντίας ο Καρέλης πήρε σε πλεονεκτική θέση και αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η αναμέτρηση κυλούσε σε ανάλογο τέμπο, η δράση πήγαινε, ορισμένες φορές, πάνω-κάτω, ο Αραούχο ήταν ο πιο επικίνδυνος του γηπέδου με τρεις τελικές από καλή θέση που όμως πέρασαν ψηλά άουτ και όλα «τελείωσαν» στο 75’. Τότε σε εκτέλεση κόρνερ του Αμραμπατ ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, ο Μλάντεν παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας και εκείνη στην και κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη για το 0-2.

Το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ και τρόπ τινά ο Καμερουνέζος στόπερ σημείωσε «μισό» γκολ στο ντεμπούτο του. Η ουσία πάντως είναι πως τότε διαμορφώθηκε και το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.