Ο απολογισμός του Γιώργου Ζαφειρούδη μετά το Ευρωμπάσκετ και η… «παρατήρηση» στην ΕΟΚ

Τον απολογισμό της Εθνικής μετά το τέλος του ταξιδιού από το Ευρωμπάσετ 2022 έκανε ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θράκη από την θητεία του στην Ξάνθη, Γιώργος Ζαφειρούδης.

Μίλησε για την ατομική τακτική των παικτών που στην Ελλάδα κατά την γνώμη του είναι σε πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο, ενώ σχολίασε τον τεχνοκρατικό τρόπο που δουλεύουν οι άνρθρωποι της ΕΟΚ, γράφοντας: «κρατήστε τις υποδείξεις σας για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένας προπονητής για τους ομοσπονδιακούς προπονητές που έχετε επιλέξει».

Αναλυτικά, η ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια: «Τωρα που τα φωτα εσβησαν και τα συναισθηματα μας μετριαστηκαν κι εχοντας παρακολουθησει ολο το καλοκαιρι την προσπαθεια των εθνικων μας ομαδων ειναι η ωρα να κοιταξουμε μπροστα και να δουμε ο καθενας απ’τη θεση του τι μπορει να προσφερει στο αγαπημενο μας παιχνιδι. Προσωπικη μου αποψη να μειωσουμε τις ωρες ατομικης προπονησης των αθλητων μας και να βρουμε τροπο να αυξησουμε τις ωρες της ομαδικης προπονησης.Τα παιδια μας μαθαινουν απο μικρη ηλικια ξοδευοντας πολλες ωρες δουλειας να χειριζονται τη μπαλα και με τα δυο χερια, να ντριπλαρουν πολλες φορες χωρις λογο τη μπαλα κατω απ’τα ποδια, να σουταρουν με side και back step με ευκολια .Ολα αυτα υπεροχα και αποτελεσμα δουλειας σε ατομικο επιπεδο. Στην ατομικη προπονηση ομως δε γινεται να βελτιωθει ενα σημαντικο κομματι του basketball που λεγεται ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. Η ατομικη τακτικη των ελληνων παικτων ανεξαρτητου ηλικιας ειναι κατω του μετριου.Πολλη δουλεια λοιπον σ’αυτο το κομματι για καλυτερες μπασκετικες στιγμες μελλοντικα. Υ.Γ Η νεα διοικηση της ομοσπονδιας αποτελειται απο τεχνοκρατες που αληθεια ειναι οτι δουλευουν πολυ. Ολοι ομως οσοι δουλευουν πολυ κανουν και λαθη γιατι με τον τεχνοκρατικο τροπο που σκεφτονται αγνοουν τον ανθρωπινο παραγοντα που παντα θα υπαρχει γιατι ειναι το κυτταρο του basketball. Γι αυτο λοιπον κυριοι της ομοσπονδιας κρατηστε τις υποδειξεις σας για το τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανει ενας προπονητης για τους ομοσπονδιακους προπονητες που εχετε επιλεξει. Εμεις οι προπονητες που δουλευουμε σε σωματεια ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι θα κανουμε στην προπονηση μας».