Ο εισηγητής της ΕΕΑ στην πολυϊδιοκτησία ξαναχτυπά: «Πώς θα παίξει φέτος η Ξάνθη όταν υπάρχουν κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί;»

Ο Ηλίας Αρκούδης είναι ακόμα και σήμερα μέλος της ΕΕΑ που έγινε γνωστός στους φιλάθλους της Ξάνθης καθότι ήταν ο εισηγητής υπέρ της διαπίστωσης της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ και του υποβιβασμού των δυο ομάδων.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά από εκείνες τις στιγμές, καθότι παραμένει μέλος στην ΕΕΑ και υπό τον Αυγενάκη (αν και διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ καθότι και μέλο του κόμματος) φιλοξενήθηκε στον Σπορ FM και χαρακτήρισε κωμικοτραγικά τα όσα συμβαίνουν στην φετινή Super League 2 ενόψει της νέας σεζόν.

«Ό,τι λέω εκφράζω εμένα και όχι την Επιτροπή. Φέτος οι ομάδες παίζουν χωρίς εγγυητική, χωρίς ασφαλιστική κι ας χρωστάει κάποιος τα μαλλιά της κεφαλής του. Ο νόμος λέει για αφαίρεση βαθμών. Δημιουργείται το ερώτημα για το αν υπερισχύει ο νόμος ή η ΕΠΟ… Έχουμε πάει στο άλλο άκρο. Να ξεκαθαρίσουμε αν ισχύουν οι νόμοι, αν θα εφαρμόζονται οι νόμοι. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο», επεσήμανε το μέλος της ΕΕΑ στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν πρόκειται για πελατειακού τύπου διαδικασία, απάντησε καταφατικά, όπως και όταν του ζητήθηκε να πει εάν «η βάση λειτουργίας της Super League είναι ο στοιχηματισμός» σχολίασε: «Στη Sportradar γελάει ο κόσμος μαζί μας».

Για το πόσο ομάδες πήραν άδεια, είπε: «Έχουμε δώσει από τους 30 φακέλους, μαζί τους τέσσερις των Β’ ομάδων των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας), τους 20 και απορρίψαμε τους έξι. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Αυτοί οι έξι δουλεύουν, κάνουν μεταγραφές και εμείς κάνουμε τον σταυρό μας. Ας μην λένε για φάκελο αδειοδότησης, ας τον ονομάσουν αλλιώς. Να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο…».

Τέλος, ο Ηλίας Αρκούδης αναφέρθηκε ειδικά στην Ξάνθη: «Δεν καταλαβαίνω για παράδειγμα το πώς θα παίξει η Ξάνθη. Όταν υπάρχουν κατασχέσεις, πλειστηριασμοί μισού εκατομμυρίου, όπως και μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί. Όπως δεν καταλαβαίνω και για άλλες ομάδες».