Νέες βολές Κούγια για Πανθρακικό: «Εγινε ομάδα Super League επειδή σπούδαζε ο γιος του Βασίλη Γκαγκάτση στην Κομοτηνή»

Δεν περιορίστηκε στις αναφορές του για την Ξάνθη, αλλά μίλησε για ακόμα μια φορά και για τον Πανθρακικό ο Αλέξης Κούγιας, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή των φίλων του ΑΟΞ στο Next TV.

Μάλιστα, κάνοντας αναδρομή στα όσα συνέβησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και την πρώτη δεκετία του 21ου αιώνα, μίλησε για ομάδες σφραγίδες και δορυφόρους ταξινομώντας ως μία από αυτές και εκείνην της Κομοτηνής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ολα χάλασαν από το 1996 και μετά, μετά την νοσηρή προσέγγιση του Κόκκαλη που έμαθε και στις δουλειές του και στο ποδόσφαιρο ότι όλα μπορείς να τα λύσεις δωροδοκώντας. Αρχισε να περνά αυτή η νοοτροπία και στο ποδόσφαιρο, μπήκε στην ζωή μας ένας εγκληματίας στην κυριολεξία, ο Θωμάς Μητρόπουλος, και ενα περιβάλλον που ήταν δυστυχώς εντελώς εγκληματικό, ήταν ουσιαστικά μια εγκληματική οργάνωση. Από τότε αρχισε με την χρησιμοποιηση των διαιτητών και των αθλητικών δικαστών να δηληττηριάζεται το ποδοσφαιρο και πλέον ο κόσμος να απομακρύνεται, γιατί γνώριζε εκ των προτέρων ότι οι μεγάλες ομάδες ή η μεγάλη ομάδα και οι δορυφόροι τους θα ευνοηθούν. Είδαμε ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη, αρκεί να το θέλει το αφεντικό, να εμφανίζονται στο ποδοσφαιρο ομάδες σφραγίδες. Περιμενε κανείς ποτέ ομάδες ενα μικρο χωριο οπως η Καλλονή να ειναι πεντε χρονια στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή ένα πολυ μικρότερο ακόμα χωριο οπως ο Πλατανιάς ή ο Θρασυβουλος με 50 οπαδους και τα έδοσα από τα σκουπίδια ή ο Ακράτητος, ή η Χαλκηδόνα στο παρελθόν, ένα καφενείο δηλαδή, να κάνουν ξαφνικά ηλιγγιώδεις πορείες στο πρωτάθλημα. Ή και ο Πανθρακικός μόνο και μονο επειδή σπούδαζε στην Κομοτηνή ο γιος του Βασίλη Γκαγκάτση, μέσα σε πεντε χρόνια έγινε ομάδα Super League. Υπήρχαν ομάδες δορυφόροι και δεν μιλάμε μόνο για το πρώτάθλημα της Super League αλλά το ίδιο γινόταν και για την Β΄Εθνική και τη Γ’ Εθνική. Ολο αυτό δημιούργησε μια απέχθεια για το ποδόσφαιρο, ενώ την ίδια περίοδο εξαφανίστηκαν ομάδες με κόσμο οπως ο Αρης ή ο ΟΦΗ και βρέθηκαν τετοιες ομάδες στην Α’ Εθνική.