Ανακοίνωση της Λαμίας για τη διαιτησία και απάντηση ΠΑΟΚ για… Κασναφέρη

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας τόσο στην Τούμπα, όσο και στις προηγούμενες αγωνιστικές εξέδωσε η Λαμία, που ζητάει με τη σειρά της μόνο ξένους διαιτητές στις αναμετρήσεις της.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε εστιάζοντας στη συμπεριφορά του τιμ μάνατζερ της Λαμίας, Γιώργο Κασναφέρη, σημειώνοντας: «Με ξένο διαιτητή, αμφιβάλλουμε αν ο Γιώργος Κασναφέρης θα παρέμενε στον πάγκο της ομάδας του μέχρι την λήξη της αναμέτρησης».

Υπενθυμίζουμε ότι διαιτητής VAR στην αναμέτρηση της Τούμπας ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης, ενώ Παρατηρητής ήταν ο Μανώλης Ταπατζάς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λαμίας και η απάντηση του ΠΑΟΚ:

Η ανακοίνωση της Λαμίας: «1η αγωνιστική ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ (Διαιτητής Κουτσιαύτης)
– Καθαρή ανατροπή του Slivka από τον Σιμάνσκι μπροστά στα μάτια του Κουτσιαύτη, ο οποίος δεν καταλογίζει την παράβαση.

2η αγωνιστική ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΑΜΙΑ (Διαιτητής Τσακαλίδης – VAR: Σιδηρόπουλος)
3΄ Καθαρό τάκλιν του Κορνέζου, ο Τσακαλίδης καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτι.
43΄ Η παράβαση πέναλτι του Πριόρ σε βάρος του Τσιλούλη, μετατρέπεται σε φάουλ και κίτρινη για θέατρο στον ποδοσφαιριστή μας.
52΄ Γκολ της ομάδας μας ακυρώνεται με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, όπου ο διαιτητής αλλάζει συνεχώς γνώμη για τον παραβάτη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του.

4η αγωνιστική ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (Διαιτητής Τσαγκαράκης – VAR: Κουμπαράκης)
23΄ Αντικανονικό μαρκάρισμα του Βιερίνια στο κεφάλι του Μανούσου, παράβαση πέναλτι που δεν καταλογίζεται.
46΄ Καθαρό φάουλ υπέρ του Μανούσου μετατρέπεται σε κάρτα για θέατρο στον ποδοσφαιριστή μας.

Από το 70΄ και πέρα ένα τείχος προστασίας απλώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με όσα επακολούθησαν στα τελευταία λεπτά, όπου ο διαιτητής Τσαγκαράκης τιμώρησε την ομάδα μας, καταστρατηγώντας την κανονική διάρκεια του αγώνα και την καθυστέρηση που πραγματικά έγινε.
Αποκορύφωμα, η ανύπαρκτη αποβολή του Boakye στο 95΄, διότι τόλμησε να διεκδικήσει με σοβαρό αλλά όχι επικίνδυνο παιχνίδι την μπάλα και την ισοφάριση του αγώνα.

Δυστυχώς κύριοι Έλληνες Διαιτητές, ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά στραβά αρμενίζουμε!

Ως ισότιμο μέλος του Συνεταιρισμού της Super League από τούδε και στο εξής αιτούμεθα στους αγώνες μας να σφυρίζουν αποκλειστικά διαιτητές εκτός Ελλάδας.

Οι Έλληνες διαιτητές στην παρούσα χρονική στιγμή δεν δείχνουν την απαιτούμενη τόλμη και αποφασιστικότητα να στηρίξουν, τόσο την πολύπαθη ελληνική διαιτησία, όσο και το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας, αποβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η απάντηση του ΠΑΟΚ: «Η πρώτη απορία που δημιουργείται είναι γιατί περίμεναν την 4η αγωνιστική, για να εκφράσουν διαμαρτυρίες και για τις τρεις προηγούμενες. Μάθαμε τουλάχιστον πως η χρήση πολεμικών τεχνών στο ποδόσφαιρο είναι σοβαρό και όχι επικίνδυνο παίξιμο.

Τέλος, αναφορικά με τους ξένους διαιτητές, η επιλογή να τους επικαλεστούν μετά από αγώνα με την ομάδα που τους επέβαλε, μπορεί να εκληφθεί και ως ανέκδοτο. Με ξένο διαιτητή, αμφιβάλλουμε αν ο Γιώργος Κασναφέρης θα παρέμενε στον πάγκο της ομάδας του μέχρι την λήξη της αναμέτρησης».