Σκληρή απάντηση στον Κιοτζένη της ΕΠΣ Ξάνθης από πέντε μέλη της Ενωσης Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, δημόσιες και μη, για την κίνηση αξιολογημών αξιωματούχων διαιτησίας να συγκεντρώσουν υπογραφές για τη δημιουργία “Ένωσης Διαιτητών”, μεταξυ των οποίων και ο Βαγγέλης Κιοτζένης της ΕΠΣ Ξάνθης.

Πέντε μέλη του ΔΣ της ΟΔΠΕ – Ένωση Διαιτητών με ανοιχτή επιστολή που απευθυνεται και στον Κιοτζένη υποστηρίζουν τα εξής:

“Δημόσια ανοιχτή επιστολή προς τους διαιτητές(παρατηρητές) των οποίων τα ονόματα αναφέρονται σε έντυπο που προτρέπει διαιτητές να εγγραφούν υπογράφοντας το καταστατικό ή να εξουσιοδοτήσουν έναν απ’ τους δύο για να προβούν αντί αυτών στην διαδικασία εγγραφής των σωματείων , τα οποία θα αποτελέσουν βάση για να δημιουργηθεί Ένωση Διαιτητών .
Ενημερώνουν, μέσω του εγγράφου που κοινοποιήθηκε, αναρτήθηκε στον τύπο και στα ΜΜΕ, ότι  η προτροπή εγγραφής στα τρία σωματεία γίνεται  με την συγκατάθεση της κυβέρνησης-FIFA-UEFA-ΕΠΟ .
Παρακαλούμε να κοινοποιήσουν δημόσια τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εντέλλονται από την κυβέρνηση, από την FIFA, από την UEFA και από την ΕΠΟ να προβούν στην ίδρυση των τριών σωματείων από την οποία θα προκύψει Ένωση Διαιτητών.
Όπως επίσης πλην του ονόματος του προσωρινού προέδρου που αναφέρεται, να κοινοποιηθούν  και τα ονόματα των υπολοίπων μελών του ΔΣ που αναφέρονται στο καταστατικό που περιμένουν να εγκριθεί από το πρωτοδικείο Αθηνών.
Ένωση με τρία σωματεία  δεν ιδρύεται.
Υπόσχονται ότι η Ένωση που θέλουν να ιδρύσουν, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την παραμονή τους στους Συνδέσμους ή στις ΕΠΣ .Για τις ΕΠΣ σίγουρα. Όπως ενημερώνουν και ισχυρίζονται στο κείμενο της προτροπής είναι εις γνώση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ (!!!), όποτε είναι απαραίτητη (και όχι “ΑΠΑΡΕΤΗΤΗ”) η εγγραφή τους στα υπό ίδρυση σωματεία.Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος υπάρχει μία και βάσει του νόμου δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη, εκτός αν υπάρξει θαύμα και θαύματα σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο με την συνενοχή της πολιτείας μπορούν  να γίνουν .
Υπενθυμίζουμε  στους οργανωτές του εγχειρήματος ότι υπάρχουν πάνω από 5000 διαιτητές εν ενεργεία  και μη  εν ενεργεία στην Ελλάδα, προφανώς θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ η  πολιτεία για να προβεί στην κατασκευή ενός τέτοιου μαύρου θαύματος!!!
Ίσως να μην άκουσαν το ηχηρό χαστούκι στον έλληνα διαιτητή μέσω του γεγονότος της αμφισβήτησης του κατά τεκμηρίου και πρώτου τη τάξει κυρίου Σιδηρόπουλου.
Η απαξίωση στο πρόσωπό του  μας λυπεί  όλους και θα έπρεπε να μας ενώνει και όχι να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους προτροπές .
Ελπίζουμε οι οργανωτές  του εγχειρήματος να γνωρίζουν ή αν δεν γνωρίζουν, λόγω του ότι προφανώς είναι ηλικιακά νεότεροι , να διαβάσουν τι συνέβη από συναδέλφους το Γενάρη του 2002 .
Σε περίπτωση που το  κείμενο το οποίο ανήρτησαν site δεν το έχουν συντάξει  οι  συνάδελφοι που το όνομά τους είναι γραμμένο στο κείμενο και φέρεται ότι αυτοί προτρέπουν τους διαιτητές στην συγκεκριμένη πράξη,  δεν έχουν καμία υποχρέωση να απολογηθούν σε κανέναν.
Εάν είναι οι συντάκτες θα τους παρακαλούσαμε να αναλογιστούν, από το ηχηρό χαστούκι στον ΕΛΛΗΝΑ διαιτητή νιώθουν πόσο απροστάτευτοι και ευάλωτοι είναι οι υπόλοιποι !!!
Το κείμενο συντάσσουν τα πέντε μέλη του Δ.Σ. της  Ένωσης Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας , της μοναδικής Ένωσης Διαιτητών , χωρίς καμμία πρόθεση απειλής ή  εκβιασμού .
Αλήθεια, με τι ιδιότητα βρίσκονται στις ΕΠΣ οι δυο αναφερόμενοι στο κείμενο της προτροπής;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΕΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ”