Super League: Στον Παναθηναϊκό το ντέρμπι των Αθηνών με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο! Από τον πάγκο Μάνταλος και Ιωαννίδης

Τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί της ΑΕΚ παίρνοντας την τέταρτη διαδοχική νίκη ισάριθμα παιχνίδια, για την 4η αγωνιστική της Super League.

Στο 2′ ο Στάνκοβιτς νίκησε τον Σπόραρ σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ ενώ στο 27′ ο Κουρμπέλης μετά από κόρνερ του Τσέριν εντελώς αμαρκάριστος και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Η Ένωση από το 30᾽ και έπειτα έβγαλε περισσότερη ένταση, πιο καλές συνεργασίες και βρήκε ένα γκολ από την μόνιμη στόχευση της βάζει πίεση στον Ρούμπεν. Ο Ισπανός έκανε το λάθος, ο Αραούχο έκλεψε, πάσαρε στον Πινέδα και ο Μεξικανός με ένα υπέροχο κοντρόλ… άδειασε τον Πούγγουρα και άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήταν άμεση. Στο 43′ μετά από χέρι του Χατζησαφί σε κεφαλιά του Σπόραρ, ο Καμπάκοφ έδειξε το πέναλτι. Ο Αϊτόρ δεν λάθεψε και έφερε το ματς ίσια.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βούλγαρος ρέφερι έδειξε ξανά την εσχάτη των ποινών για μαρκάρισμα του Λιβάι στον Γκάνεα, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ανθρώπους της Ένωσης.

Ο Σπόραρ πήρε την εκτέλεση και έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία… φλεγόμενη Λεωφόρο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 55′ απείλησε με τον Αραούχο. Ο Μπρινιόλι έκανε μια σπουδαία επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 61′ ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ευκαιρία με τον Αϊτόρ να σημαδεύει το δοκάρι.

Το ματς συνέχισε να έχει μια άγρια ομορφιά, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 72′ όταν ο αμαρκάριστος Αραοὐχο σούταρε πάνω από την εστία, ενώ ο Παλάσιος στο 85᾽ να σημάδεψε το δοκάρι και στις καθυστερήσεις να πλασάρει πάνω στον Στάνκοβιτς.

Σε αυτό το απίθανο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών ο Γκαρσία έβαλε τον επίλογο, καθώς στο 93′ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε.