Super League: Επιστροφή στις νίκες στην Τρίπολη ο Άρης – Χωρίς Μουνάφο ο Αστέρας

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε ο Άρης μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, με τους Αρκάδες να μην έχουν στη διάθεσή τους τον αρχηγό τους και πρώην παίκτη του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους, με τον Αστέρα από το 10λεπτο και μετά να ανεβάζει ρυθμούς. Στο 12’ οι Αρκάδες είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Άλβαρες έκανε μια ωραία βαθιά μπαλιά, ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα και ήλεγχε το ματς, αλλά κόντρα στη ροή του ο Άρης βρήκε το γκολ. Ήταν το 20ο λεπτό όταν οι φιλοξενούμενοι έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα και ο Γκρέι εκτέλεσε με τη μια τον Τσιφτσή για το 1-0. Ο Αστέρας άγγιξε την ισοφάριση στο 27’ όταν ο Άλβαρες έκανε ένα φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με τρομερή επέμβαση σε κόρνερ. Στην συνέχεια ο Άρης ανέβηκε, ισορρόπησε αλλά ό,τι και να δημιούργησε ανακόπηκε από τους αμυντικούς του Αστέρα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας, απειλούσε, αλλά ο Κουέστα ήταν πάντα εκεί! Στο 48’ οι Αρκάδες είχαν μια απίστευτη ευκαιρία και από… θαύμα δεν ήρθε η ισοφάριση! Πρώτα ο Κουέστα έδιωξε το γύρισμα του Ριέρα αλλά ο Πίτσου είδε τις δύο του προσπάθειες από τη μικρή περιοχή να τις διώχνει πάνω στη γραμμή ο Εμπακατά σε μια τεράστια φάση.

Ο Άρης φάνηκε απειλητικός στην συνέχεια και έψαχνε το δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 60ο λεπτό. Ο Ματέο Γκαρσία έκανε το σουτ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με τον Εμπακατά να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει μέσα από την περιοχή για το 2-0.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας απειλούσε συνεχώς μέχρι το τέλος και έψαχνε διαρκώς το γκολ που θα τον έβαζε στη διεκδίκηση του βαθμού. Οι «κίτρινοι» από το 77’ και μετά έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Ματέο Γκαρσία αντίκρισε αρχικά την κίτρινη κάρτα, ο διαιτητής πήγε και ξαναείδε την φάση και τελικά του έδωσε κόκκινη, για σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον Καρμόνα.

Ωστόσο, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Μπενίτο στο 88’ να σκοράρει αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο παίκτης ήταν σε θέση οφσάιντ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον Άρη να επικρατεί 2-0 και να παίρνει τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα και τον Αστέρα να γνωρίζει την πρώτη του ήττα, παραμένοντας χωρίς τρίποντο πάντως στη φετινή Super League.