Ζήτησε να αποχωρήσει από το έργο του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης η εταιρεία που ανέλαβε το έργο της υλοποίησης

Σε γεφύρι της Άρτας εξακολουθεί να προσομοιάζει το περίφημο έργο του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης, που πριν μερικους μήνες με πολλά ταρατατζουμ ανακοινώθηκε ότι επιτέλους μπαίνει στην τελική ευθεία της υλοποίησής του.

Ηταν στα μέσα Απριλίου όταν η πολιτικη ηγεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης πανηγύριζε και υποστήριζε ότι «όλη η αθλητική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης γιορτάζει» καθώς η σχετική σύμβαση είχε πάρει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και άμεσα θα ξεκινούσαν τα έργα.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά τα έργα όχι απλά δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολάβος που πλειοδότησε στον διαγωνισμό και ανέλαβε την υλοποίηση του έργου υπαναχώρησε και ζήτησε να αποδεσμευθεί από αυτήν την υποχρέωση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο εργολάβος διαπίστωσε ότι το έργο του νέου κλειστού της Αλεξανδρούπολης είναι ασύμφορο να υλοποιηθεί με τις τιμές που είχε δώσει, καθώς η διαρκής κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει αυξήσει τα κόστη.

Λέγεται μάλιστα ότι έχει και εγγράφως ζητήσει την αποδέσμευσή του από την συμβατική υποχρέωση, επικαλούμενος την κρίση. Εφόσον αυτό ισχύσει, τότε η σύμβαση θα ακυρωθεί και πλέον θα πρέπει να αναζητηθεί άλλος ανάδοχος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κληθούν για να υπογράψουν σύμβαση οι κατασκευάστριες εταιρείες που είχαν έρθει στην δεύτερη, τρίτη κλπ θέση του διενεργηθέντος διαγωνισμού, αν φυσικά και αυτές επιθυμούν να αναλάβουν το έργο στις τιμές που είχαν δώσει τότε.

Φυσικά, αν όλες οι εταιρείες λόγω της κρίσης δηλώσουν ότι αδυνατούν να εκτελέσουν το έργο στις τιμές που είχαν δηλώσει, ο διαγωνισμός θα κινδυνεύσει να κηρυχθεί άκυρος και θα πρέπει να προκηρυχθεί νέος, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την καθυστέρηση παράδοσης του πολύπαθου έργου αλλά και για ενδεχόμενο σε περίπτωση νέας ανόδου των τιμών και νέας καθυστέρησης, να υπάρξει κίνδυνος για τα εξασφαλισμένα κονδύλια από την εποχή ήδη του αείμνηστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, τα οποία αγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ.