Μουντιάλ 2023: Βασική η Μωραΐτου στον τελευταίο χορό της Εθνικής μέσα στην Γαλλία – Διεκόπη λόγω αστραπών για 25 λεπτά το ματς

Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε 5-1 από τη Γαλλία στο κατάμεστο “Λουΐ Ντεγκογκέ” του Σεντάν στο τελευταίο της παιχνίδι για τον 9ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών 2023.

Βασική και αναντικαταστατη και σε αυτο το παιχνίδι η Κομοτηναία Αθανασια Μωραΐτου. Η Σοφία Κόγγουλη στο 20′ πέτυχε το ελληνικό γκολ. Γκεγιορό στο 9′, Ντανί (18′, 45+9′), Μαλάρ στο 45′ και Μπαλτιμόρ στο 59′ σκόραραν για την Εθνική Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 81′ ο αγώνας διεκόπη για 25 λεπτά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και πιο συγκεκριμένα πολύ δυνατών αστραπών που τρόμαξαν τους ευρισκόμενους στο “Ντεγκογκέ”!

Την τέταρτη θέση κατέλαβε μετά και από αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική ενώ είχαμε πρωτιά και πρόκριση για τις τρικολόρ. Στα play-off προκριθηκε η Ουαλία αφου το 0-0 στο παιχνίδι της Ουαλίας με τη Σλοβενία στο Κάρντιφ “έστειλε” τις Βρετανίδες στα play-off (στις 09/09 η κλήρωση). Επίσης για τον 9ο όμιλο της Εθνικής είχαμε και Καζακστάν-Εσθονία 0-2.