Αντί για Δράμα παραμένει Καλαμάτα ο 36χρονος Μάρκο Μαρκόφσκι

Αλλαγή δεδομένων στην Καλαμάτα αφού ο 36χρονος σέντερ φορ Μάρκο Μαρκόφσκι παραμένει στην Μεσσηνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportstonoto, ο πολύπειρος σέντερ φορ που το όνομά του έπαιξε δυνατά και για την Δόξα Δράμας θα παραμείνει στην Μαύρη Θύελλα βοηθώντας με την εμπειρία του την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Την προηγούμενη σεζόν είχε μόλις 8 συμμετοχές και 2 τέρματα με τη φανέλα της Καλαμάτας, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού, χάνοντας όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Μάρκο Μαρκοφσκι γεννήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας στις 26 Μαϊου 1986 και ξεκίνησε από νεαρή ηλικία να αγωνίζεται στην Σεμλίνο όπου αγωνίστηκε τόσο στα τμήματα υποδομής όσο και στην ανδρική ομάδα μέχρι το 2006 που σε 45 εμφανίσεις είχε πετύχει 13 τέρματα, παίρνοντας μεταγραφή στην Παρτιζάν.

Στην Παρτιζάν έκανε 5 εμφανίσεις ενώ δόθηκε δανεικός στην Μπόρατς Τσάτσακ και στην Μπανάτ Ζρένιανιν. Το 2008 αγωνίστηκε για 2 σεζόν στην Καλλιθέα και σε 53 εμφανίσεις σημείωσε 19 τέρματα.

Το Καλοκαίρι του 2009 και ενώ είχε υποβιβαστεί η Καλλιθέα πήρε μεταγραφή στην Δόξα Δράμας και σε 2 σεζόν σημείωσε 33 τέρματα σε 68 εμφανίσεις βοηθώντας την ομάδα στην άνοδο στην Super League.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Ξάνθη και σε δύο σεζόν έκανε 42 εμφανίσεις και σημείωσε 12 τέρματα. Την επόμενη σεζόν θα φύγει στο εξωτερικό και θα αγωνιστεί στην Μολδαβία για την Σερίφ Τιρασπολ εκεί θα παίξει σε 10 παιχνίδια σημειώνοντας 5 τέρματα, ταλαιπωρημένος από πολλούς τραυματισμούς.

Το 2014 επιστρέφει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Κέρκυρας και σε δύο σεζόν θα κάνει 29 παιχνίδια και θα σημειώσει 6 τέρματα.

Στην συνέχεια θα πάει στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό αγωνιζόμενος για 3 σεζόν κάνοντας 64 συμμετοχές σημειώνοντας 14 τέρματα. Το  καλοκαίρι του 2017 θα μεταγραφεί στο Λεβαδειακό αγωνιζόμενος για 14 παιχνίδια και σημειώνοντας 3 τέρματα. Το 2019 θα αγωνιστεί στον Απόλλων Σμύρνης κάνοντας 5 συμμετοχές πετυχαίνοντας 3 τέρματα ενώ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην Καλαμάτα στο πρωτάθλημα της Super Leaue 2.

Ο Μάρκο Μαρκοφσκι έχει συνολικά 355 ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έχει σημειώσει συνολικά 110  τέρματα και έχει αγωνιστεί  σε 14 διαφορετικές ομάδες.