Β’ Εθνική: Από την Πάτρα στον Λεύκιππο Ξάνθης ο Γιάννης Τσαλαπατάς

Την έναρξη συνεργασίας με τον 22χρονο γκαρντ Γιάννη Τσαλαπατά ανακοίνωσε ο Λεύκιππος Ξάνθης.

Ο ταλαντούχος αθλητής την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Πάτρα για λογαριασμό του Γλαύκου, ενώ προπονείται κανονικά το τελευταίο διάστημα με τους Ξανθιώτες, παίρνοντας συμμετοχή και στο πρώτο φιλικό κόντρα στην Αγία Βαρβάρα.

Η ανακοίνωση, αναφέρει: «Ο ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Τσαλαπατά και εύχεται στον νέο αθλητή του καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και επίτευξη των προσωπικών και ομαδικών στόχων που έχει θέσει.

Ο νέος παίχτης του ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας έχοντας και χρόνο συμμετοχής στο 1ο φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Αγία Βαρβάρα Καβάλας.

Λίγα λόγια για τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ

Ο Γιάννης Τσαλαπατάς γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2000 και αγωνίζεται στη θέση του play maker αλλά και shooting guard. Έχει ύψος 1.90 και βάρος 85 κιλά.

Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα με την Καβάλα BC  την περίοδο 2017-2018 για να συνεχίσει την επόμενη χρονιά (2018-2019) στους  Γαλάζιους Ηρακλή Θεσσαλονίκης ενώ το 2019-2020 «μετακόμισε» στο Νότο φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας. Τα τελευταία 2 χρόνια ανήκε στο δυναμικό του ΑΟ Γλαύκου Πατρών.

Λένε ότι η ζωή κάνει κύκλους έτσι και στην περίπτωση του Γιάννη που πριν 5 χρόνια χρόνια, συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, είχε τεθεί αντίπαλο με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ».