Κύπελλο Ελλάδος: Θα ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ η ζημιά για τον Πανθρακικό σε περίπτωση δικαίωσης της Αλεξανδρούπολης στην ένσταση

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ η υπόθεση της ένστασης της Αλεξανδρούπολης κατά του Πανθρακικού για τον μεταξυ τω δυο ομάδων αγωνα του Κυπέλλου Ελλάδος την περασμένη Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξανδρούπολη ζητάει την πρόκριση με 3-0 στα χαρτιά επειδή ο Πανθρακικος χρησιμοποίησε παράνομα τον μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης Χρηστο Βάσκο, ο οποίος κουβαλούσε τιμωρία από την περσινη σεζόν. Οπως μάλιστα έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, δικαίωμα ένστασης θεμελιωνόταν για ακόμα δύο παίκτες, αλλά από την ομάδα του Έβρου προτίμησαν να εστιάσουν στον μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης.

Σε περίπτωση ευδοκίμησης της ένστασης της Αλεξανδρούπολης πάντως, η ζημιά για τον Πανθρακικό πέρα από τον αποκλεισμό στο Κυπελλο και ενδεχομένως την αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα, θα είναι και οικονομική. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Κομοτηνής θα έχει ζημιά που ενδεχομένως να ξεπεράσει και τις 10.000 ευρώ.

Καταρχήν θα χάσει το μπονους της πρόκρισης στο Κύπελλο που ξεπερνά σύμφωνα με πληροφορίες τις 5.000 ευρώ και πολλαπλασιάζεται σε περίπτωση πιθανής νέας πρόκρισης στον τρίτο γύρο. Επιπλέον χάνει τα έσοδα από πιθανά εισιτήρια εφόσον κληρωνόταν και στο επόμενο ματς εντός έδρας, ενώ κινδυνεύει να τιμωρηθεί και με πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε όλο αυτό το πακετάκι προσθέστε τα δικαστικά έξοδα (παράβολα κλπ) αλλά και τα έξοδα των δικηγόρων και θα διαπιστώσετε ότι η χασούρα ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά να δικαιωθεί η Αλεξανδρούπολη στην ένσταση που κατέθεσε, γιατί με την δικαιοσύνη κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο τίποτα μέχρι την έκδοση μιας απόφασης.