Διοργανώθηκαν και φέτος με επιτυχία οι εκδηλώσεις παραδοσιακής πάλης στο Ύψωμα Χίλια του Δήμου Σουφλίου

Διοργανώθηκαν και φέτος το περασμένο τριήμερο με επιτυχία, οι αγώνες παραδοσιακής πάλης στο “Ύψωμα Χίλια” (Seçek Yaylası).

Στο Οροπέδιο ( Γιαγλά -Yayla ) Χίλια , διεξάγονται ως γνωστόν κάθε χρόνο οι παλαιστικοί αγώνες των πεχλιβάνηδων, μια γιορτή των Μπεκτασήδων-Αλεβιτών συμπολιτών μας των χωριών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με την πορεία προς τον χώρο που διοργανώνονται οι εκδηλώσεις, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν κρατώντας την ελληνική σημαία αλλά και αυτή των αγώνων με την συμμετοχή παλαιστών όχι μόνο της περιοχής, αλλά και από τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και της Μακεδονίας.

Στους αγώνες βρέθηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Δαρούση και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Πιτιακούδη, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Γιουσούφ Κοτσά, που ευχήθηκαν στους συμπατριώτες μας μουσουλμάνους.

Οπως αναφέρει το evros-news, τον χώρο τον εκδηλώσεων επισκέφθηκαν επίσης οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης.

Άνδρες και γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά από τα χωριά που βρίσκονται στα ορεινά του δήμου Σουφλίου συγκεντρώθηκαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των παλαιστών κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν και φέτος στους αγώνες της παραδοσιακής πάλης στο “Υψωμα Χίλια”.