Αποκάλυψη ThrakiSportS: Ως… Γερμανός αγωνίστηκε ο Κομοτηναίος Βαγγέλης Δολιανίτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τυπου Tornado τερμάτισε ο Κομοτηναίος πρωταθλητής Βαγγέλης Δολιανίδης, ο οποίος αναδείχθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης.

Στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου στην πόλη λα Γκραντ Μοντ στην Γαλλία, το χρυσό μετάλαλιο κατέκτησε το δίδυμο των Κώστα Τριγκώνη και Κώστα Καζαντζή από την Ελλάδα, σημειώνοντας μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ισιτοπλοΐα.

Φυσικά, μεγάλη επιτυχία είναι και η 6η θέση του Θρακιώτη πρωταθλητή, όμως η μεγάλη αποκάλυψη είναι ότι διεθνώς αυτή ΔΕΝ χρώνεται ως ελληνική. Ο Δολιανίτης έλαβε μέρος στην διοργάνωση μαζί με τον Γιουργκεν Γεντς και οι δυο τους, όπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα, λογίζονται ως… Γερμανικό Ζευγάρι.

Εχουμε πολλές περιπτώσεις Ελλήνων και δη Θρακιωτών πρωταθλητών που πήραν στην πορεία γερμανική αθλητική (ή και κανονική) υπηκοότητα και διαπρέπουν στα αθλήματά τους, με κορυφαία την περίπτωση του εβρίτη στην καταγωγή και από τους δυο γονείς του ολυμπιονίκη του κανόε καγιάκ Σιδέρη Τασιάδη.

Είναι άγνωστο τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση του Δολιανίτη, πάντως η 6η θέση που ο ίδιος πανηγύρισε στα social media, όπως αποκαλύπτει το ThrakiSportS, δεν φέρεται στα αποτελέσματα της διοργάνωσης να έγινε για λογαριασμό της Ελλάδας αλλά για λογαριασμό της Γερμανίας…