Super League 2: Ωρα κλήρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας με την Ξάνθη (για την ώρα) μέσα! Οι αντίπαλοί της και ο διαχωρισμός των ομίλων

Το μεσημέρι της Δευτερας έχει προγραμματιστεί, κατα την διάρκεια του προγραμματισμένου ΔΣ, να διεξαχθεί η κλήρωση της σεζόν 2022-2023 για την Super League 2.

Το νέο πρωτάθλημα έχει ληφθεί απόφαση να ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτέμβρη, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει αναβολή στην σέντρα με κάποιους να υποστηρίζουν ότι αυτή θα πάει ακόμα και για τα τέλη Οκτώβρη.

Αν και υπάρχουν ακόμα δικαστικές εκκρεμότητες, πρόθεση της SL2 αλλά και της ΕΠΟ ειναι να διεξαχθεί η κλήρωση ακόμα και αν υπάρχει εκκρεμότητα για τουλάχιστον μια θέση, για την οποία θα μπει η ένδειξη “Ομάδα Χ” ή κάτι αντίστοιχο.

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά γίνεται για την περίπτωση του Αγροτικού Αστέρα που εξασφάλισε άνοδο μέσω των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής αλλά η απόφαση του Διαιτητικού έβαλε στο κόλπο και τον Πανδραμαϊκό.

Επιπλέον, υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με ομάδες όπως η Ξάνθη και ο Διαγόρας, που φέρονται να έχουν πρόθεση δήλωσης απόσυρσης από το πρωτάθλημα.

Οπως ωστόσο έγραψε το ThrakiSportS το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι τουλάχιστον εκείνη την ώρα κανένα έγγραφο απόσυρσης δεν είχε φτάσει στα γραφεία της λίγκας.

Αν δεν έχει σταλεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και δεν σταλεί και το πρωί της Δευτέρας, η Ξάνθη αλλά και ο Διαγόρας θα συμμετάσχουν κανονικά στην κλήρωση, εφόσον φυσικά αυτή διεξαχθεί κανονικά και δεν έχουμε καμια αναβολή της τελευταίας στιγμής.

Με βάση την γεωγραφική κατανομή και εφόσον συμμετάσχει κανονικα στην κλήρωση, η ΠΑΕ Ξάνθη θα βρεθεί στον Βόρειο Όμιλο. Οι άλλες ομάδες του Ομίλου είναι οι Βέροια, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ηρακλής, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Καλαμαριάς, Απόλλων Λάρισας, Θεσπρωτός, Πανσερραϊκός, οι ομάδες Β’ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ο Μακεδονικός (με βάση την απόφαση της ΕΠΟ) και με αστερίσκο ο Αγροτικός Αστέρας (για τον οποίο περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ).

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι σε βάρος του Μακεδονικού έχει κατατεθεί προσφυγή στο Διαιτητικό από την Κοζάνη και ότι για τον Αγροτικό Αστέρα υπάρχει η απόφαση του Διαιτητικού που δικαιώνει τον Πανδραμαϊκό (και τον Ορφέα Ξάνθης) σε σχέση με την περίφημη αθλητική αναγνώριση, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση της επικύρωσης από την ΕΠΟ της βθμολογίας του περσινού 1ου Ομιλου της Γ’ Εθνικής. Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα ως προς τον Νότιο Όμιλο του νέου πρωταθλήματος της Super League 2.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο πρωτάθλημα έχει ληφθεί πλέον η απόφαση να ανεβαίνουν απευθείας στην SL1 οι δυο πρωταθλητές των δυο ομίλων, χωρίς μπαράζ μεταξύ τους. Από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες, άρα δέκα συνολικά ενώ θα ανέλθουν μόλις τέσσερις, ώστε τη νέα σεζόν το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 24 ομάδες (12 σε κάθε όμιλο) και σταδιακά να συγχωνευθούν οι δυο όμιλοι σε έναν.

Αναλυτικά, ενόψει της κλήρωσης της Δευτέρας, οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτιδα και η διαμόρφωση του διαχωρισμού των ομίλων με βάση τα δεδομένα που είχαμε το βράδυ της Κυριακής, 24 λιγότερες από 24 ωρες πριν την προγραμματισμένη κλήρωση:

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ SUPER LEAGUE 2

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΟ Ξάνθη
2. Βέροια
3. ΑΕ Λάρισα
4. Νίκη Βόλου
5. Αναγέννηση Καρδίτσας
6. Ηρακλής
7. Αλμωπός Αριδαίας
8. Απόλλων Καλαμαριάς
9. Απόλλων Λάρισας
10. Θεσπρωτός
11. Πανσερραϊκός
12. ΠΑΟΚ Β’
13. Παναθηναϊκός Β’
14. Αγροτικός Αστέρας (;)
15. Μακεδονικός

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1. Απόλλων Σμύρνης
2. Καλλιθέα
3. Καλαμάτα
4. Χανιά
5. ΑΕΚ Β
6. Κηφισιά
7. Επισκοπή
8. Αιγάλεω
9. Εργοτέλης
10. Ηροδοτος
11. ΟΦ Ιεράπετρας
12. Διαγόρας
13. Ολυμπιακός Β’
14. Παναχαϊκή
15. Προοδευτική