Γ’ Εθνική: Κινδυνεύει να τιμωρηθεί και με αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα ο Πανθρακικός λόγω της γκάφας στο Κύπελλο

Ο Πανθρακικός νίκησε με 1-0 την Αλεξανδρούπολη για το Κύπελλο Ελλάδος αλλά κινδυνεύει να βρεθεί εκτός συνέχειας θεσμού, αφού οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του μοναδικού σκόρερ της αναμέτρησης Χρήστου Βάσκου.

Ολα τα στοιχεία πράγματι επιβεβαιώνουν ότι ο Βάσκος ήταν τιμωρημένος αφού είχε αποβληθεί στο 86′ της τελευταίας περσινης αναμέτρησης με την Προσοτσάνη και κατά συνέπεια κουβαλούσε τιμωρία μιας αγωνιστικής.

Το θέμα είναι ότι εφόσον η ενσταση της Αλεξανδρουπολης γίνει δεκτή, τότε δεν θα είναι η ήττα στα χαρτια με 3-0 και ο αποκλεισμός η μόνη κύρωση για την ομάδα της Κομοτηνής. Ο ΚΑΠ είναι αυστηρός και προβλέπει και αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 6 του νέου ΚΑΠ, εφόσον γίνει δεκτή η ένταση, από τον Πανθρακικό θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον πίνακα βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Ζήτημα ειναι η ερμηνεία της λέξης “τρέχοντος πρωταθλήματος”. Η λογική λέει ότι αφορά το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, οπότε σε αυτήν την περίπτωση ο Πανθρακικός θα κινδυνεύσει αν γίνει δεκτή η ένσταση της Αλεξανδρούπολης να εκκινήσει με -3 βαθμούς.

Αν ωστόσο για κάποιον λόγο δεν έχει επικυρωθεί επίσημα η βαθμολογία στο περσινό ειδικό τουρνουα των μπαράζ ανόδου και θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε εξελιξη εκείνο το πρωτάθλημα (οπως τυπικά θεωρείται ακόμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό του 1ου Ομιλου της περσινής Γ’ Εθνικής μετά την γνωστή απόφαση του Διαιτητικού και την αδυναμία της ΕΕ της ΕΠΟ να λάβει μια νέα απόφαση), τότε το -3 θα πάει σε εκείνο το πρωτάθλημα και ο Πανθρακικός από τους 13 βαθμούς θα βρεθεί στους 10, χωρίς όμως να κινδυνεύσει να βρεθει εκτός προνομιούχου τριάδας ανόδου στην Γ’ Εθνική. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της προσεχούς εβδομάδας, όταν θα φτάσει το θέμα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η πρόβλεψη του ΚΑΠ πάντως είναι σαφής: