Κύπελλο Ελλάδος: Κατατέθηκε η ένσταση της Αλεξανδρούπολης για κακή συμμετοχή του «τιμωρημένου» σκόρερ του Πανθρακικού

Προχώρησε τελικά λίγο πριν το μεσημέρι η Αλεξανδρούπολη στην κατάθεση ένστασης σε βάρος του κυρους του αγωνα με τον Πανθρακικό για το Κυπελλο Ελλάδος, λόγω κακής συμμετοχής παίκτη της ομάδας της Κομοτηνης.

Οι Εβρίτες εστίασαν στην κακή συμμετοχή του μοναδικού σκορερ του αγωνα Χρήστου Βάσκου, ο οποίος είχε αποβληθεί στο τελευταιο παιχνίδι των μπαράζ ανόδου με την Προσοτσάνη, ενα ματς φιέστα που είχε κερδίσει ο Πανθρακικός με 6-0 αλλά είχε σημαδευτεί και από αυτήν την αποβολή.

Οι τιμωρίες από κόκκινες κάρτες δεν σβήνονται, συνεπώς ο παίκτης χρησιμοποιήθηκε κακώς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν – έστω και ως αλλαγή. Με βάση τα άρθρα του ΚΑΠ, εφόσον γίνει δεκτή η ένσταση της Αλεξανδρούπολης, θα κερδίσει στα χαρτιά με 3-0.

Κατά συνέπεια, εφόσον η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (στην οποία πάντως ακόμα δεν έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου η υπόθεση) κάνει δεκτή την ένσταση της Αλεξανδρούπολης, θα συνεχίσει αυτή ως μόνη ομάδα της Θράκης στον θεσμό ενώ αντίθετα θα αποκλειστεί ο Πανθρακικός.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξανδρούπολη πέρυσι έχασε στα χαρτιά το παιχνίδι με την Αναγέννηση Πλαγιάς, που είχε κερδίσει, λόγω μη παρουσίας μικρών παικτών στην αποστολή, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί εν τέλει στο τοπικό.

Η ίδια ομάδα μετά από εκείνη την εξέλιξη διεκδικεί έμμεσα μέσω δικαστηρίων την παραμονή της στην Γ’ Εθνική, καταγγέλοντας την μη νόμιμη συμμετοχή ομάδων που δεν είχαν την απαραίτητη αθλητική αναγνώριση κατά την έναρξη του πρωταθλήματος.