Ευρωμπάσκετ 2022: Η εκτίμηση του Βασίλη Στοάκη για τη διοργάνωση και τον ρόλο του Αντετοκούνμπο: «Είναι πιο ώριμος από ποτέ»

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Παρατηρητή «Με το Ν και με το Β» μίλησε ο αθλητικογράφος και πρώην προπονητής μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής Βασίλης Στοάκης για το φετινό Eurobasket, τις προβλέψεις του για την Εθνική μας και την παρουσία του σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο που στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τις προσδοκίες του κόσμου: «Υπάρχει ένας ενθουσιασμός μετά από χρόνια στην Εθνική μας ομάδα. Είχαμε χρόνια να το δούμε καθώς τα προηγούμενα χρόνια συζητούσαμε για κόντρες, λανθασμένες επιλογές προπονητών και παικτών και το κλίμα ήταν πιο αρνητικό. Φέτος υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Όλα τα βλέμματα είναι γύρω του. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι και ο λόγος των μεγάλων προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί. Θεωρώ ότι είναι πιο ώριμος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ώστε να διαχειριστεί τις αγωνιστικές αλλά και εξωαγωνιστικές καταστάσεις και και να μην πέφτει στα λάθη των προηγούμενων ετών».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Η Εθνική μας έχει κάνει μια εξαιρετική επιλογή στο θέμα του προπονητή. Είναι από τους πιο καταξιωμένους τεχνικούς. Γενικότερα η ελληνική σχολή είναι αρκετά φημισμένη στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο μπάσκετ».

Για την πρεμιέρα με την Κροατία και την συνολική πορεία: «Κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε και σε τι κατάσταση θα είναι. Φυσικά πρέπει να δούμε και το δικό μας επίπεδο ετοιμότητας. Για παράδειγμα ο Παπαγιάννης δεν έχει παίξει ακόμα στην προετοιμασία με την ομάδα. Ο Σλούκας είναι επίσης ένα ερωτηματικό. Παρ’ όλα αυτά πάντα έτσι όπως είναι δομημένη η Εθνική μας, κατεβαίνει σε κάθε αγώνα για να τον κερδίζει. Θεωρώ ότι παρά τα προβληματάκια, φαβορί είναι η Εθνική μας. Ως αναφορά για την συνολική παρουσία μας, θεωρώ κλειδί το παιχνίδι της οκτάδας. Είναι μια φάση που τα προηγούμενα χρόνια μας πλήγωσε. Ειδικά αν πέσουμε με την Σλοβενία στις διασταυρώσεις, είναι μια ομάδα η οποία είναι εξαιρετική και έχει τον δικό της σούπερ σταρ, το Λούκα Ντόνσιτς. Αν καταφέρουμε να περάσουμε από εκεί, μπορούμε να πάρουμε και το χρυσό. Αλλά πρέπει να περάσουμε αυτήν την καταραμένη φάση».