Ο Θρακιώτης προπονητής, ο Θρακιώτης διαιτητής και ο Θρακιώτης αθλητικογράφος που συνάντησαν τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και φωτογραφήθηκαν μαζί του εν πτήση

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πέρασε στην αιωνιότητα. Περίπου 20 χρόνια πριν, σε μια πτήση από το Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού για τη Μόσχα είχε βρεθεί στο ίδιο αεροπλάνο με τρία γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού της Θράκης και μάλιστα δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Επέστρεφε στην πατρίδα του μετά από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και έτυχε να συνταξιδεύει με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού που πήγαινε στην Ρωσία να αντιμετωπίσει την Λουζνίκι για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αποστολή μετείχε ο Εβρίτης Κώστας Δεληκώστας, σήμερα προπονητής του ΟΦΗ, αλλά και ο Κομοτηναίος δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης.

Επίσης στην ίδια πτήση ήταν και ο επίσης Κομοτηναίος διαιτητής καλαθοσφαίρισης τότε Σταύρος Τσανίδης, ο οποίος επίσης ταξίδευε στη Μόσχα για κάποιον αγώνα της Ευρωλίγκας σε μια περίοδο που είχε προκύψει η διάσπαση με την FIBA. Δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με όποιον ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του και να ρωτήσει απλά πράγματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Κώστας Δεληκώστας στο σημείωμα που συνόδευσε την φωτογραφία του με τον Γκορμπατσόφ έγραψε:
A. Ανακατανομή (αλλά όχι πώληση), της γης σε αγρότες
B. Άδεια στους ιδιώτες για τη δημιουργία επιχειρήσεων
Γ. Τάση φιλελευθεροποίησης των δραστηριοτήτων των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων
Δ. Μείωση του ρόλου του Κόμματος από το 1988-89 και καθιέρωση πολιτικού πλουραλισμού
Ε. Ανασυγκρότηση του Συντάγματος του 1977.