Volley League: Με Κουμεντάκη, Δαλακούρα και Γκαρά η πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού! Οι δηλώσεις των τριών Εβριτών

Την προετοιμασία της για τη σεζόν 2022-2023 ξεκίνησε τη Δευτέρα (29/8) η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, υπό τις οδηγίες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι.

Το παρών στην πρώτη προπόνηση των «ερυθρολεύκων» έδωσαν οι Εβρίτες Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρα και Δημήτρης Γκαράς καθώς και οι Ιντάλγκο, Ζουπάνη, Παπαγγελόπουλος,, Λινάρδος, Χανδρινός και Τζιάβρας.

Τους παίκτες καλωσόρισαν ο τιμ μάνατζερ Νίκος Μαντούβαλος, το μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ και πρόεδρο της VL Παντελής Ταραντόρος και ο Γενικός Αρχηγός του συλλόγου Γιάννης Δαλέζιος.

Την Τετάρτη (31/8) το πρωί είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Ντράγκαν Τράβιτσα, ο οποίος το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Ο σπουδαίος Ιταλός πασαδόρος είχε εξασφαλίσει σχετική άδεια από το προπονητικό επιτελείο, καθώς γέννησε η γυναίκα του.

Οι διεθνείς με την Εθνική Σλοβενίας, Τόνσεκ Στερν και Άλεν Παγένκ θα μπουν με την υπόλοιπη ομάδα στα μέσα του ερχόμενου μήνα, αφού ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως και ο Πετσιάς που βρίσκεται με την Εθνική Εφήβων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλμπέρτο Τζουλιάνι«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που παρέμεινα στον Ολυμπιακό, το ήθελα πολύ γιατί οι συνθήκες στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλές και ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω κάτω από αυτές. Είμαι σίγουρος ότι με αυτές τις συνθήκες τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που πρέπει. Περιμένουμε να τελειώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι παίκτες. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι  να ετοιμαστεί η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται στη φυσική κατάσταση, ώστε όταν έρθουν και οι υπόλοιποι παίκτες να δουλέψουμε κυρίως στο σύστημα μας και να βελτιωθούμε σε αυτό. Όσον αφορά το πρόγραμμα της προετοιμασίας μιλάμε ήδη με κάποιες ομάδες για να κάνουμε κάποιες κοινές προπονήσεις αλλά για ένα Τουρνουά στην Ιταλία.  Θα δώσουμε πολλά φιλικά και θέλουμε δυνατά φιλικά με δυνατές ομάδες ώστε να βελτιωθούμε όσο περισσότερο γίνεται».

Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Είναι αρκετά γνώριμα τα… λημέρια γιατί έχω περάσει πολύ ευχάριστες στιγμές εδώ. Χαίρομαι πάρα πολύ που επέστρεψα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που πραγματικά κάθε αθλητής θέλει να αγωνίζεται και όταν επιστρέφεις δεύτερη φορά νιώθεις, βλέπεις και καταλαβαίνεις πολύ περισσότερα πράγματα. Είμαι χαρούμενος και ελπίζω να έχουμε μια χρονιά γεμάτη υγεία, όλοι οι αθλητές. Επίσης είμαι χαρούμενος που βλέπω γνώριμα άτομα και από κει και πέρα όλοι ξέρουμε τι είναι ο Ολυμπιακός, ποιοι είναι οι στόχοι του και αυτούς θα κυνηγήσει. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν έχεις άλλη επιλογή, είναι μονόδρομος ότι θα κυνηγήσεις την κορυφή, είτε το νιώθεις μέσα σου είτε όχι σε κάνουν οι άνθρωποι εδώ και το περιβάλλον , να νιώσεις ότι πας για την κορυφή. Θα το κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και νομίζω ότι έχουμε κάνει μια πολύ δυνατή ομάδα. Θα δουλέψουμε και θα προπονηθούμε όσο γίνεται καλύτερα για αυτό».

Δημήτρης Γκαράς: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που αυτή τη χρονιά θα είμαι στην ομάδα του Ολυμπιακού.  Ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην Ελλάδα και πάντα διεκδικεί όλους τους στόχους και θέλει να τους κερδίζει. Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλους τους συναθλητές μου και σε όλο τον κόσμο και να καταφέρουμε να είμαστε φέτος στην κορυφή. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, ξέρουμε τη δυναμική του και θέλουμε να πανηγυρίσουμε μαζί του την κατάκτηση των τίτλων. Με τους περισσότερους αθλητές έχουμε ξανασυνεργαστεί και είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω γνώριμα πρόσωπα».

Ανέστης Δαλακούρας: «Επιτέλους ξεκινάμε, μετά από ένα μεγάλο καλοκαίρι. Φέτος πρέπει να κάνουμε καλύτερη χρονιά, πιστεύω η ομάδα είναι αρκετά δυνατή, μιας και έχουν γίνει πολύ ποιοτικές κινήσεις. Στόχος φυσικά είναι όλοι οι τίτλοι. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές ανυπομονούμε για το ξεκίνημα και με σκληρή δουλειά θεωρώ ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Σιγά σιγά γνωριζόμαστε και με τα καινούργια παιδιά, ενώ θέλω να διαβεβαιώσω και τον κόσμο της ομάδας ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά για όλους τους στόχους μας και τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας για να το πετύχουμε».