Στην Επιθεώρηση Εργασίας εργαζόμενοι των 700 ευρώ του ΑΟΞ για τον εμπαιγμό σε βάρος τους – Τους χαρακτήριζε «αφανείς ήρωες» η ΠΑΕ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας φέρονται να έχουν καταφύγει ορισμένοι από τους μόνιμους υπαλλήλους της ΠΑΕ Ξάνθης, αυτούς των 700 – 800 ευρώ, που παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι και αυτοί από τις αρχές της χρονιάς, συνέχιζαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Κάποιοι απο αυτους τους εργαζομένους αντιμετωπίζουν ακόμα και ζήτημα επιβίωσης πλέον για τις οικογένειές τους, αφού επί τόσο διάστημα δεν έχουν πάρει ευρώ παρά μονάχα υποσχέσεις. Για αυτό και ορισμένοι αναζήτησαν άλλες δουλειές, αλλά έχουν βρεθεί σε ένα δίλημμα, γιατί για να πάνε σε αυτές, θα πρεπει να παραιτηθούν από την ΠΑΕ Ξάνθη αλλά μια πιθανή παραίτηση πιθανά θα σημαίνει και απώλεια όλων αυτών των δεδουλευμένων τους.

Κάποιοι προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη για να διευθετηθούν τα ζητήματά τους, ωστόσο έλαβαν την γνωστή εδώ και καιρό απάντηση «υπομονή, σε δυο τρεις μέρες ίσως βρεθεί λύση». Εσχάτως σε κάποιους εργαζομένους που πρότειναν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, να χαρίσουν στην ΠΑΕ Ξάνθη όλες οι αποζημιώσεις και να υπογράψουν παραίτηση, προτάθηκε να κάνουν πρώτα το τελευταίο και για αντάλλαγμα να λάβουν απλά μια υπόσχεση εξόφλησης των οφειλομένων μέσα στον επόμενο μήνα.

Οπως γίνεται αντιληπτό, πλέον έχουν διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης ακόμα και με το πιο έμπιστο κομμάτι του ΑΟΞ, τους μόνιμους υπαλλήλους του, ακόμα και κάποιους απο τους «αφανείς ήρωες», όπως τους χαρακτήριζε η ίδια η ΠΑΕ στην περίφημη ανακοίνωση της 9ης Αυγούστου. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον κάποιοι εργαζόμενοι, μη βλέποντας λύση και κυρίως θεωρώντας αυτό που γίνεται σε βάρος τους «εμπαιγμό», αναγκάστηκαν με βαριά καρδιά να καταφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να προστατεύσουν κυρίως την αξιοπρέπειά τους.

Το ζήτημα πλέον αρχίζει να γίνεται πιο σοβαρό από ό,τι ήταν, αν και ήταν ήδη πολύ σοβαρό, καθώς δεν μιλάμε για χρέη σε παίκτες που έρχονται και φεύγουν αλλά για τους ανθρώπους που αποτελούσαν εδώ και χρόνια την ψυχή της ομάδας. Πλέον δεν κινδυνεύει να χαθεί μόνον η αγωνιστική χρονιά. Υποθηκεύεται συνολικά το μέλλον του ΑΟΞ σαν επαγγελματικής ομάδας, αφού η ΠΑΕ μπορεί να διαλυθεί, αλλά όλα αυτά τα χρέη που θα αφήσει θα τα κουβαλάει ο σύλλογος και θα αναβιώσουν όποτε επιχειρήσει να κάνει και πάλι το άλμα για τις επαγγελματικές κατηγορίες…