Super League: Πάρτι με τριάρα του Παναιτωλικού επί του Άρη στο Αγρίνιο – Δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Ξενιτίδης

Την επιβλητική νίκη με 3-1 πήρε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο επί του Άρη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Μόλις στο 15ο λεπτό οι γηπεδούχοι φόρτωσαν την αριστερή πλευρά, μια παράλληλη πάσα έδωσε στον Σενγκέλια να παίξει ένας εναντίον ενός με τον Πίρσμαν και με αριστερή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Λούις Πάλμα ήταν μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης του Άρη στην επίθεση καθώς ο Μαντσίνι χαρακτηρίστηκε από κακές αποφάσεις και ο δε Γκρέι ουδόλως φάνηκε. Ο νεαρός από την Ονδούρα έριξε προειδοποιητική βολή στο 19’ η οποία βρήκε σε ετοιμότητα τον Ανέστη, αλλά στο 21’ επέβαλε ισορροπία μετουσιώνοντας έτσι μια εξαιρετική ατομική προσπάθειά του σε γκολ για το 1-1.

Ο Άρης είχε περισσότερες προϋποθέσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά στην τελική προσπάθεια του έλειπε η αποφασιστικότητα σε φάσεις με τους Ιτούρμπε, Γκρέι, Μαντσίνι ή το σουτ του Πάλμα στο 29’. Προηγήθηκε η φάση όπου οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο και επαφή με το πόδι του Αποστολάκη στον Ιτούρμπε εντός της περιοχής αλλά τόσο ο Παπαπέτρου όσο και ο Γκάμαρης εκτίμησαν ότι η ενέργεια του αμυντικού του Παναιτωλικού δεν συνιστούσε παράβαση.

Βέβαια, η μεγαλύτερη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στον Παναιτωλικό καθώς ο Φλόρες (με εκτέλεση φάουλ) είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Ο Άρης μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο , είχε δύο στιγμές με τον Μαντσίνι όπου ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα για να φτάσουμε στη φάση του 62ου λεπτού όταν ο Παναιτωλικός απέκτησε και πάλι το προβάδισμα σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί. Στη σέντρα του Νταγκό η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Φαμπιάνο, χτύπησε στο δοκάρι και με εξουδετερωμένο τον Κουέστα ο Καρέλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Παναιτωλικού βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Με το κέντρο της άμυνας να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης ο Καρέλης έχασε και 2η σπουδαία ευκαιρία στο 70’ όταν αστόχησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έχοντας απέναντί του μόνο τον Κουέστα.

Στο 76’ ο Παναιτωλικός βρήκε και τρίτο γκολ σε μια φάση όπου ο Πίρσμαν χάθηκε από αριστερά, ο Εμπακτά έχασε τον Νταγκό στη μάχη του αέρα και ο παίκτης του Παναιτωλικού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του. 

Ο Άρης αναγκάστηκε να σουτάρει και στο 82’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν ο Ζερβίνιο δεν σημάδεψε την κενή εστία αλλά το πόδι του πεσμένου Γκρέι στο έδαφος, από το ύψος του πέναλτι.

Εκεί ουσιαστικά χάθηκε η τελευταία ελπίδα για τον Άρη ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει περισσότερο.