«Εδεσε» ο ΠΑΟΚ με επαγγελματικό συμβόλαιο ως το 2024 τον 19χρονο Αλεξανδρουπολίτη Αργύρη Δαρέλα

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινωσε το πρωί της Πέμπτης ότι έδεσε με επαγγελματικά συμβόλαια πέντε νεαρούς ποδοφαιριστές που προέρχονται από την ακαδημία της και αναμεσα τους τον Αλεξανδρουπολίτη μέσο του Αργύρη Δαρέλα.

Ο Δαρέλας (γεννημένος στις 16/10/2003) είχε ήδη προβιβαστεί στην δεύτερη ομάδα και υπόσχεται… μέλλον στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας ολοκληρώσει πέρυσι ακόμη μια γεμάτη σεζόν με την U19 και ξεχωρίζοντας για την εργατικότητα του και το ταλέντο που τον διακρίνει.

Οι εμφανίσεις του με την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά τον έφεραν δίπλα στον… Πάμπλο Γκαρσία, που τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά, και ξέρει πως να τον εξελίξει ακόμη περισσότερο, ενώ πλέον προφανως για να του προσφερθεί επαγγελματικό συμβολαιο δόθηκε και η έγκριση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Την προπροηγούμενη σεζόν δεν πρόλαβε να αγωνιστεί πολύ, καθώς τελείωσε το πρωτάθλημα με δυο αναμετρήσεις (είχαμε και τον Covid), ωστόσο την περασμένη τα πράγματα άλλαξαν και φόρεσε φανέλα 24 φορές. Παράλληλα βρήκε δίχτυα πέντε φορές, ενώ έδωσε και δυο ασίστ στο πρωτάθλημα, στο οποίο ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστηκε και το έχασε στις δυο τελευταίες αγωνιστικές από τον Παναθηναϊκό. Να σημειώσουμε πως από τα 24 παιχνίδια, τα 2 ήταν για το Youth League, κάνοντας έτσι την εμφάνιση του και στην Ευρώπη.

Ο 18χρονος Αργύρης έρχεται από την Αλεξανδρούπολη, εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά. Μόλις σε ηλικία 4 ετών αγωνίστηκε στην Ακαδημία Μαϊστρου, την ομάδα του χωριού του, όπου και μέχρι τα 12 ετών μάθαινε τα μυστικά της μπάλας. Κάπως έτσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τον είδε και τον πήρε στην ομάδα του, βοηθώντας τον να εξελιχθεί. Για μια διετία ο νεαρός έμαθε αρκετά, παράλληλα ωστόσο πρωταγωνιστησε και με τις μεικτές της ΕΠΣ Έβρου και έτσι ήρθε η μεγάλη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η “αρχή” στα… πάτρια εδάφη

Ο 18χρονος Αργύρης έρχεται από την Αλεξανδρούπολη, εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά. Μόλις σε ηλικία 4 ετών αγωνίστηκε στην Ακαδημία Μαϊστρου, την ομάδα του χωριού του, όπου και μέχρι τα 12 ετών μάθαινε τα μυστικά της μπάλας.Κάπως έτσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τον είδε και τον πήρε στην ομάδα του, σε μια ομάδα που έχει ιστορία και μπορεί να βοηθήσει έναν νεαρό να εξελιχθεί. Για μια διετία ο νεαρός έμαθε αρκετά, παράλληλα με την ΕΠΣ Έβρου, που τον είχε στα πλάνα της, και έτσι ήρθε η μεγάλη μεταγραφή.

Ήταν 2019, όταν ο νεαρός Αργύρης μπήκε στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ και ξεκίνησε να μαθαίνει δίπλα σε έμπειρους προπονητές και ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα. Γρήγορα άρχισε να εξελίσσεται και να γράφει συμμετοχές με την U17 του ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας μάλιστα να γίνει και πρωταθλητής εκείνη τη σεζόν. Ο απολογισμός του ήταν 13 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ για έναν νέο ποδοσφαιριστή, που έδειχνε τα βήματα του σε μια μεγάλη ομάδα.

Παράλληλα ο Covid άρχισε να βάζει… φρένο σε κάθε δραστηριότητα και έτσι δυο σεζόν με την φανέλα της U19 δεν κατάφερε να κάνει πολλά, μέχρι να φτάσουμε φέτος, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Μάλιστα ο νεαρός άσος έχει φορέσει και την φανέλα της Εθνικής Ομάδας στις αναπτυξιακές και έχει σαν όνειρο να υπερασπιστεί το εθνόσημο της Ανδρών.

Πρόσφατα είχε αφιέρωμα στον Δαρέλα η ιστοσελίδα talentabout, απαντώντας στο ερώτημα «τι τον διακρίνει» ως εξής: «Ο Δαρέλας είναι μέσος και μπορεί να παίξει σαν 8αρι, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα. Μάλιστα ο Μαλεζάς προσπάθησε να τον παίξει στα χαφ και τα κατάφερε, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα, όταν χρειάστηκε.

Τι τον διακρίνει;

Ο Δαρέλας είναι μέσος και μπορεί να παίξει σαν 8αρι, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα. Μάλιστα ο Μαλεζάς προσπάθησε να τον παίξει στα χαφ και τα κατάφερε, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα, όταν χρειάστηκε.

Έχει πάρα πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και φαντασία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο μπορεί να διαβάζει καλά το παιχνίδι και να προσαρμοστεί ανάλογα με την έκβαση του, κυρίως όταν χρειάζεται τη μια επαφή. Στο ένας εναντίον ενός μπορεί να παίξει με μεγάλη ευκολία, καθώς κατέχει την ντρίμπλα και συνεχώς βελτιώνεται στις προπονήσεις της ομάδας.

Το τρέξιμο του είναι ένα ακόμη στοιχείο που τον διακρίνει, καθώς διανύει όλο το γήπεδο, με μεγάλες αντοχές, δίνοντας λύσεις σε κάθε σημείο, που κριθεί αναγκαίο. Μάλιστα, το ότι είναι 1.83μ τον κάνει… κέρβερο στο κέντρο, καθώς δεν χάνει εύκολα κεφαλιά και μπορεί να “ηρεμήσει” το παιχνίδι, όταν το κρίνει απαραίτητο.

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολυεργαλείο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Πάμπλο Γκαρσία γνωρίζει τι πρέπει να διορθώσει και τι να εξελίξει, καθώς στα “χέρια” του ο νεαρός άρχισε να μαθαίνει τα περισσότερα, ενώ ο Στέλιος Μαλεζάς είδε το κάτι παραπάνω και του έδειξε πως μπορεί να παίξει όπου χρειαστεί και όπως τον χρειαστεί.

Ο 18χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έχει όλα τα φόντα να βρεθεί στην πρώτη ομάδα, αρκεί να συνεχίσει να εξελίσσει τον εαυτό του και η επιτυχία δεν είναι μακριά».