Super League 2: Εξασφάλισαν άλλες δυο ομάδες πιστοποιητικό συμμετοχής, «μπλόκο» στον Διαγόρα, παράταση αγωνίας για Ξάνθη

Μετά από δύο αναβολές λόγω έλλειψης απαρτίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με βασικό αντικείμενο τον έλεγχο δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του  άρθρου 77Α του ν. 2725/99, όπως ισχύει, στις KΑΕ και ΠΑΕ  Super League 2. 

Σύμφωνα με την απόφαση:

SUPER LEAGUE 2
Α)  ΠΑΕ ΄΄Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1905
    ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ
Β)  ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ
    ΧΟΡΗΓΕΙ
Γ)  ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
    ΧΟΡΗΓΕΙ

Με τις δύο νέες αδειοδοτήσεις, έφτασαν τις 15 οι ομάδες της SL2 με πιστοποιητικό, οι επτά από τον Βόρειο Ομιλο (αν θεωρήσουμε την Νικη Βολου σε αυτον).

Οι άλλες έξι ομάδες του Βορρά που είχαν εξασφαλίσει άδεια από τον Ιούλιο είναι η Βέροια, η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός, ενώ αρχές Αυγουστου έλαβαν ο ΠΑΟ Β, ο ΠΑΟΚ Β και ο Αλμωπός Αριδαίας.

Από τον Νότο πήραν πιστοποιητικό μέχρι στιγμής η ΠΑΕ Κισσαμικός (Χανιά), ο ΟΦ Ιεράπετρας, η Καλλιθέα, η Κηφισιά, η ΑΕΚ Β’, ο Ολυμπιακός Β’, ο Απόλλων Σμύρνης και πλέον το Αιγάλεω.

Η πρώτη απόφαση μη χορήγησης είναι αυτή για τιν Διαγόρα, που ούτως ή άλλως είχε εκφράσει πρόθεση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα και ενδεχομένως αυτή η απόφαση να επιταχύνει εξελιξεις.

Με αγωνία αναμένεται εντός των επόμενων συνεδριάσεων η απόφαση για την ΠΑΕ Ξάνθη, που επίσης φέρεται να έχει σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με την εξασφάλιση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ξάνθη δεν έλαβε και την απαραίτητη αδειοδότηση από το αρμοδιο τμημα της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βαρος της ποινές περιορισμού στις μεταγραφές, όταν και όποτε κάνει.