Σύσκεψη για το θέμα του Πανδραμαϊκού με βουλευτές, δημάρχους και Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενώ σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη επικρατεί σιωπή

Σύσκεψη φορέων για το θέμα του Πανδραμαικού ΑΟ συγκαλεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Η επιστολή έχει σταλεί στους τρεις Βουλευτές του Νομού, στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στους δημάρχους Δοξάτου, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου, Παρανεστίου και στον πρόεδρο του Πανδραμαικού.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο συντονισμός των κινήσεων και η αύξηση της πολιτικής πίεσης ώστε να μην καθυστερήσει άλλο η επικύρωση της ανόδου της ομάδας στην Super League 2, κάτι που θεωρούν οι δραμινοί φορείς ως μονόδρομο από την πλευρά της ΕΠΟ.

Την ώρα που στην Δράμα γίνονται πάντως αυτές οι κινήσεις, αίσθηση προκαλεί ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχει σχεδόν η παραμικρή κίνηση ούτε στην Ξάνθη (είτε για το θέμα που αφορα τον ΑΟΞ είτε για το θέμα που αφορά Ορφέα Ξάνθης και Αρη Αβατου) αλλά ούτε και στην Αλεξανδρούπολη (από τις σχετικές αποφάσεις θα κριθεί αν θα διατηρήσει ο νομός Εβρου ομάδα στα εθνικά πρωταθλήματα ή όχι).

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αν και βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλει γενέσθαι για τον Πανδραμαϊκό και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στην Ομοσπονδία αποφάσισαν να λάβουν μια συμβιβαστική λύση, επικυρώνοντας τη βαθμολογία του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2, με τον Μακεδονικό να προβιβάζεται κανονικά, όπως επίσης στη δεύτερη κατηγορία θα αγωνίζονται και οι Παναχαϊκή και Προοδευτική.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας , αποφάσισε να κρατήσει σε εκκρεμότητα την υπόθεση του Αγροτικού Αστέρα και να τη συζητήσει στην επόμενη συνεδρίαση. Να επισημάνουμε ότι ο Πανδραμαϊκός έχει δικαιωθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο αναφορικά με το θέμα του Μητρώου του Αγροτικού Αστέρα και η ομάδα της Δράμας αναμένει να πάρει τη θέση της στη Super League 2.
Ο Πανδραμαϊκός Α.Ο. ζητά την εφαρμογή των διατάξεων του αθλητικού νόμου (Αυγενάκη) διατάξεων που σαφέστατα ορίζουν τα κριτήρια εισόδου των αθλητικών σωματείων στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, νόμο που τις επιταγές του η ΕΠΟ δεν εκτελεί. Είναι αυτονόητη η στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα της ομάδας μας, σεβόμενοι την ιστορία και προσφορά της ομάδας στην πόλη, την περιφέρεια και τον ελληνικό αθλητισμό. Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να καλέσω σύσκεψη φορέων για να συζητηθεί το θέμα και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο μου.
H Άνοδος του ΠANΔPAMAIKOY στη επαγγελματική κατηγορία είναι τεράστιας σημασίας για την Πόλη μας και γενικότερα για την περιοχή της Δράμας με πολλαπλά αθλητικά και οικονομικά οφέλη.
Με εκτίμηση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Χριστόδουλος Μαμσάκος”