Πάνω από 100 δρομείς συμμετείχαν στο «Αίγειρος Run 2022» με σύνθημε «Τρέχουμε για την Παναγία Φανερωμένη»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Λαϊκός Δρόμος ΑΙΓΕΙΡΟΣ RUN 2022 το Σάββατο 22/8/22 με σύνθημα «Τρέχουμε για την Παναγία Φανερωμένη», αναβιώνοντας τη δράση μετά από τρία χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς 115 συνολικά δρομείς και παιδιά τον επανέφεραν στο προσκήνιο, καθιερώνοντάς τον πλέον ως ετήσιο θεσμό. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου Ροδόπης, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής.

Οι δύο δρόμοι,  800μ ο παιδικός και 7χλμ των ενηλίκων, διεξήχθησαν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ και με πλήρη ασφάλεια και τροφοδοσία των δρομέων. Τον αγώνα υποστήριξε η Τροχαία Κομοτηνής και το Παράρτημα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δίνοντας το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας στον αγώνα, σε ουσία και σκέψη.

Οι εθελοντές του πολιτιστικού συλλόγου ήταν εκεί για να βοηθήσουν, καθώς και εθελοντές Καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Ροδόπης. Συμμετείχαν δρομείς από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Χρυσούπολη και Δράμα.

Ο Λαϊκός Δρόμος ΑΙΓΕΙΡΟΣ RUN ‘22 δεν είχε χρονομέτρηση ούτε ηλικιακές κατηγορίες, θέλοντας να αναδείξει την αξία της συμμετοχής, της προσπάθειας, της ευχαρίστησης και όχι της επιδίωξης του αποκλειστικού ανταγωνισμού, κάτι που οι δρομείς χάρηκαν και εκτίμησαν.

Όλοι και όλες οι δρομείς και τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικό δώρο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής, από τα χέρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής, ο οποίος έκανε προσωπικά και την απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων στους 3 πρώτους άνδρες και γυναίκες του αγώνα.

Οι δρομείς ενθουσιασμένοι με την οργάνωση και το ήθος του αγώνα αναχωρώντας υποσχέθηκαν ότι και το 2023 θα συμμετέχουν και πάλι.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Χρήστος Γαντζίδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου Ροδόπης και Τεχνικός Αρχηγός Αγώνα ήταν ο Μιχαλης Πολιτσάκης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ.