Κύπελλο Ελλάδος: Αβέβαιη η παρουσία όλων των ομάδων της SL2 στην επόμενη φάση καθώς ακόμα δεν έχουν πληρωθεί ορισμένα παράβολα

Μπορεί να έγινε η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, μπορεί θεωρητικά να έχει ολοκληρωθεί η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής και καταβολής των αντίστοιχων παραβόλων, ωστόσο οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν οτι η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σίγουρα ολοκληρώθηκε ως προς τις ερασιτεχνικές ομάδες που μετέχουν στις δυο πρώτες φάσεις, για αυτό έγινε και η κλήρωση, έστω και αν η διαδικασία έγινε… με λάθη, κάτι που ειχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί στην κληρωτίδα ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και έτσι να ακυρωθεί η διαδικασία για το 1/4 των ομάδων.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές ομάδες, από την ΕΠΟ έχει δοθεί μια νέα σιωπηρή παράταση για να δηλωθούν όσες ομάδες είναι να δηλωθούν και να πληρώσουν το απαραίτητο παράβολο, που αγγίζει τα 4.000 ευρω για τις ομάδες της Super League 2 και ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ για εκείνες της Super League 1.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το πρόβλημα έχει να κάνει με τις ομάδες της SL2 που έχουν στερέψει από χρήματα και αρκετές δεν διαθέτουν ακόμα και αυτό το ποσό των 4.000. Επιπλέον όμως, έχει να κάνει και με τις δικαστικές εκρεμότητες που υπάρχουν και οι οποίες έχουν αφήσει ανοιχτό το ποιες ομάδες τελικά θα ανέβουν την SL2 και άρα θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κυπελλο.

Εκμεταλλευόμενη αυτήν την κατάσταση λοιπον, η ΕΠΟ έχει δώσει μια σιωπηρή παράταση και εξαιτιας αυτής, δεν έχει ανακοινωθεί και ούτε πρόκειται να γίνει σύντομα αν υπάρχουν μέχρι στιγμής ομάδες επαγγελματικές της SL2 που έχουν εκφράσει πρόθεση να ΜΗΝ συμμετάσχουν στο Κύπελλο, αν και η συμμετοχή βάσει προκήρυξης είναι υποχρεωτική.

Ετσι, πχ, δεν ξέρουμε από πλευράς ΕΠΟ τι έχει γίνει με τον Διαγόρα Ρόδου, που κάνει προσπάθεια να παραμείνει στα επαγγελματικά σαλόνια ή τι έχει γίνει με τον ΑΟΞ, αν και οι διαρροές από τα Πηγάδια τις προηγούμενες ημέρες ανέφεραν ότι το ποσό των 4.000 ευρώ έχει ήδη καταβληθεί και η ομάδα της Ξάνθης έχει δηλωθεί κανονικά.

Η σημασία για την δήλωση συμμετοχής είναι μεγάλη αφού αφενός η μη δηλωση συνεπάγεται βαρύτατες συνέπειες (υψηλά πρόστιμα αλλά και απώλειες βαθμών από το πρωτάθλημα), αφετέρου η δήλωση στο Κύπελλο Ελλάδος που είναι διοργάνση της ΕΠΟ ως επαγγελματικού σωματείου σημαίνει αυτόματα ότι την ίδια σεζόν δεν θα μπορεί το ίδιο αυτό σωματείο να δηλωθεί σε άλλη διοργάνωση της ΕΠΟ και ως ερασιτεχνικό, να πέσει δηλαδή οικειοθελώς στην Γ’ Εθνική.

Κοινώς, άμα η Ξάνθη έχει πράγματι δηλωθεί ή δεν έχει αλλα δηλωθεί τις προσεχείς ώρες στο Κύπελλο Ελλάδος, είναι υποχρεωμένη πλέον να κατέβει και στην SL2 και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, για το σύνολο της νέας σεζόν εξαφανίζεται κυριολεκτικά από τον χάρτη. Αν δεν το πράξει, τότε έχει το περιθώριο να δηλώσει απόσυρση από την SL2 για να δηλωθεί, αν το επιθυμεί, σε χαμηλότερη (ερασιτεχνική) κατηγορία, δηλαδή στην Γ’ Εθνική ή στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης.