Ξέσπασμα Αραμπατζή για Αυγενάκη και ΕΠΟ: «Διαλύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας της μεταξύ τους κόντρας, δεν είναι μέντιουμ οι παράγοντες, καταστροφή αν χαθεί η χρονιά»

Ο Γιώργος Αραμπατζής τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν προπονητής των Μεικτών Ομάδων της ΕΠΣ Έβρου. Βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου και κυρίως του ερασιτεχνικού, υποστήριξε στην εκπομπή «Η κερκίδα του Εβρου» πως εξαιτίας της τεράστιας κόντρας Πολιτείας και ΕΠΟ «τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και εάν δεν κάνουν κάτι γρήγορα για να βρεθεί λύση με το μητρώο, τότε καταστρέφουν και διαλύουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Μακάρι να υπάρξει η κοινή λογική, να δώσουν λύση έτσι ώστε να μην χαθεί μια χρονιά, διότι θα είναι η αρχή του τέλους του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αυτό δεν το θέλει κανείς. Να αφήσουν τους εγωϊσμούς να καταφέρουν να βρουν όσα εκείνα χρειάζονται να αγωνιστούν τα σωματεία», ανέφερε ο Αραμπατζής στους Θανάση Ράσιο και Παναγιώτη Δημούδη. 

Σε ερώτηση εάν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει εικόνα τι συμβαίνει στα ερασιτεχνικά σωματεία, απάντησε: «Αυτό που δείχνει ο υπουργός φαίνεται ότι δεν έχει καμία εικόνα πως λειτουργεί ένα σωματείο ερασιτεχνικό σε όλα τα επίπεδα. Θεωρεί ότι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματίες, όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο βγάζουν χρήματα ό,τι κοροϊδεύουν τον κόσμο, δεν είναι όμως έτσι. Όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , οι παράγοντες είναι κάτι παραπάνω από ήρωες, ειδικά αυτήν την εποχή που δυσκολεύονται να συντηρούν μια ομάδα να αγωνίζεται, να είναι ανταγωνιστική, να έχει παιδιά, να έχει ακαδημίες, να φέρνουν στο γήπεδο κόσμο. Δείχνει πως δεν έχει καμία εικόνα πως λειτουργούν τα σωματεία, γι΄ αυτό είναι ακραίος». 

Διευκρινίζοντας μάλιστα για αυτόν τον βαρυ χαρακτηρισμό, ανέφερε: «Για μένα είναι ακραίος, όταν φτάνει σε σημείο να πει ένα σωματείο δεν είναι γραμμένο στο Μητρώο βγαίνει εκτός πρωταθλήματος, εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν του επιτρέπω να αγωνιστεί στα γήπεδα… Αρα δείχνει με αυτά που λέει και αυτά που κάνει ότι δεν έχει εικόνα!!! Αν έχει δίκαιο με αυτά που θέλει να κάνει , αυτό είναι άλλο κομμάτι, ο τρόπος που προσπαθεί να το κάνει και το αποτέλεσμα όμως είναι πάρα πολύ κακό!! Επικαλείται  ο ίδιος ότι έχει δώσει περιθώριο 2 χρόνια προθεσμία στα σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο, αλλά όπως συμβαίνει και με άλλα πράγματα στην κοινωνία, έτσι και σε αυτό δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός να ενημερωθούν τα σωματεία, τι πρέπει να κάνουν, πως και πότε, όταν πλέον έφτασε στο τέλος η προθεσμία τα σωματεία τότε κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Αρα δεν έχουν ευθύνη μόνο τα σωματεία, έχει και η πολιτεία»

Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στην «Κερκίδα του Εβρου» ο Γιώργος Αραμπατζής: «Πρωτίστως όταν θέλεις να κάνεις κάτι νέο ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ , πολλοί από αυτούς που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν λογιστικά, οικονομικά, ούτε να είναι μέντιουμ, οφείλει κάποιος να τους ενημερώσει». Πάντως δεν εξαίρεσε και τις ευθυνες της Ομοσπονδιας: «Οι παλινωδίες της ΕΠΟ στο θέμα της οργάνωσης των τμημάτων υποδομής έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», ανέφερε